Ανδρέας Βασιλόπουλος :Ενδιαφέρουσες οι εκλογές, αλλά η ανάπτυξη στο Δήμο μας, εξαρτάται από εμάς”

“Ίσως οι πιο περίεργες εκλογές που έχω ζήσει και σίγουρα θα φέρουν ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Επειδή όμως πολλοί αγωνιούν και ρωτούν, προσωπικά θεωρώ ότι η ανάπτυξη του Δήμου μας εξαρτάται μόνο από εμάς. Η κεντρική πολιτική σκηνή, εάν διεκδικήσουμε σωστά και αποφασιστικά θα αναγκαστεί να υποστηρίξει τις προσπάθειές μας, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος.”

URBACT Φεστιβάλ Πόλεων

Όποιος είναι εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή συμμετέχει στην αστική ανάπτυξη σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο το Φεστιβάλ Πόλεων είναι μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, το πρόγραμμα URBACT και τα αποτελέσματά του, αλλά και να δικτυωθεί με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και δίκτυα.

EcoFlow project

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “ECOFLOW: Σύστημα εκτίμησης της αποδεκτής οικολογικής παροχής σε ποτάμια και ρέματα της Ελλάδας», το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και τις επιχειρήσεις: Δ. Αργυρόπουλος & Συνεργάτες Ο.Ε. και AVMAP GIS A.E., διοργανώνουν την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015, στο κτήριο Κωστής Παλαμάς του Πανεπιστημίου Αθηνών, την 2η ημερίδα του έργου με θέμα «Η οικολογική παροχή των ποταμών και η σημασία της ορθής εκτίμησής της».

Η έναρξη της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το πρωί και αναμένεται να παραβρεθούν εκπρόσωποι φορέων αλλά και επιστήμονες-μελετητές που σχετίζονται με το εν λόγω έργο. Η σημασία της ορθής εκτίμησης της Οικολογικής παροχής, οι καμπύλες καταλληλότητας ενδιαιτήματος ιχθυοπανίδας των Ελληνικών ποταμών, το σχέδιο περιβαλλοντικής διαχείρισης φραγμάτων και η επίδραση της δομής και της χημικής σύστασης του ιζήματος των ενδιαιτημάτων στην οικολογική παροχή θα είναι ορισμένα από τα σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν κατά διάρκεια της ημερίδας. Παράλληλα θα παρουσιασθούν και τα πρώτα αποτελέσματα από την ανάπτυξη του υδρο-οικολογικού εργαλείου αναφορικά με την εκτίμηση της οικολογικής παροχής στα ποτάμια.