Απόψε αποφασίζουμε για το ΚΕΛ. Φυσικά και πάλι χωρίς εισήγηση! 17/12/2015

Το θέμα ήταν και είναι μείζονος σημασίας για την εξέλιξη της περιοχή μας επί χρόνια.

Με τις καθυστερήσεις, την έλλειψη πολιτικής τόλμης και τις αλλεπάλληλες αλλαγές στρατηγικής (της προηγούμενης δημοτικής αρχής Χριστόπουλου και δυστυχώς της νυν δημοτικής αρχής Πιστικίδη) ο χρόνος κύλησε χωρίς καμία πρόοδο στο θέμα. Τα μεγάλα πρόστιμα έφτασαν, η αρνητική εικόνα του Δήμου μας πήρε πανελλαδικές διαστάσεις.

Σε 2 ώρες θα βρεθούμε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητήσουμε και να ψηφίσουμε υπεύθυνα υπέρ ή κατά της πρότασης της Δημοτικής Αρχής για τον τρόπο επίλυσης του αποχετευτικού προβλήματος.

Ρίσκο για τον Δήμο μας η αναδιάρθρωση του δανεισμού!

Ήρθε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για επιμήκυνση της περιόδου δανεισμού του Δήμου σε βάθος 10ετίας και παρουσιάστηκε ως ευκαιρία λόγω του ευνοϊκού επιτοκίου. Ουσιαστικά η πρόταση ήταν να μεταφέρουμε στο μέλλον τις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις, διευκολύνοντας σήμερα τον Δήμο μας, εξ αιτίας της τρέχουσας οικονομικής κρίσης της χώρας.

Επίκαιρη ενημέρωση δημοτών για τον παραθαλάσσιο αγωγό λυμάτων στη Ραφήνα

Το τελευταίο διάστημα έγινα αποδέκτης προφορικών και γραπτών ερωτημάτων πολιτών, σχετικά με τον αγωγό λυμάτων που κατασκευάζει ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας ΑΕ στο παραθαλάσσιο μέτωπο του λιμανιού της πόλης.
Η βασική ανησυχία αφορούσε στον τρόπο διαχείρισης των λυμάτων ή στο φόβο που ορισμένοι κάτοικοι και σύλλογοι είχαν εκφράσει, αυτά να καταλήγουν στην θάλασσα.

Α. Βασιλόπουλος: Ψυχραιμία κύριοι. Δεν παίζουμε με το ΚΕΛ

Προφανές το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει η δημοτική αρχή το δήμο μας, ώστε να αναγκάζεται να φέρει εσπευσμένα θέμα δημοτικού συμβουλίου την αποδοχή της χωροθέτησης του ΚΕΛ.

Κατανοώ την πίεση που δέχεται η δημοτική αρχή, καταγγέλλω, όμως, ότι «ξόδεψε» αναίτια πολλούς μήνες μέχρι να αποφασίσει ότι πρέπει να κινηθεί, παρά τις επιστολές που έστελνα και τις ερωτήσεις που έθετα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σκόπιμη ή εκ παραδρομής η παραπληροφόρηση από την εφημερίδα «ΔΗΜΟΤΗΣ»;

Ο λόγος για το «άρθρο – δημοσιογραφική έρευνα» το Δημήτρη Πνευματικάτου στην εφημερίδα «Δημότης»,
όπου γίνεται αναφορά στις εξελίξεις για το θέμα του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων και της πρόσφατης επίσκεψης μεικτού κλιμακίου στην Κύπρο.
Στη σελίδα αυτή εμφανίζεται η άποψη του επικεφαλής της παράταξης κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου, από Δελτίο Τύπου της παράταξης σκοπίμως αλλοιωμένο και κάτω από τον άκρως παραπλανητικό τίτλο «Ευπρόσδεκτη η αλλαγή πλεύσης». Το άρθρο υπονοεί δηλαδή ότι η παράταξή μας έχει αλλάξει τα όσα δήλωνε για το θέμα του ΚΕΛ.

Τον Απρίλιο του 2014 είχαμε κυκλοφορήσει φυλλάδιο (Δείτε το στα συννημένα) με εκτενή ανάλυση για το θέμα του ΚΕΛ, το οποίο αναδημοσιεύτηκε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Και στις δύο αυτές ανακοινώσεις αναφέραμε, όσα είχαμε μελετήσει με ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες ότι πρέπει να γίνουν. Δεν αλλάξαμε πλεύση. Εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε για να διασφαλίσουμε ένα σύγχρονο ΚΕΛ που ακολουθεί όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Το ΚΕΛ έρχεται. Μπορούμε επιτέλους να παλέψουμε (όλοι μαζί ενωμένοι) ώστε να γίνει σωστά;

Ολοκληρώθηκε σήμερα η 9μελής Ελληνική αποστολή στην Κύπρο, με στόχο την αυτοψία σε Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων και την ενημέρωση για τη λειτουργία τους.

Να δείτε που όσα λέγαμε και λέμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα θα βγουν αληθινά (δυστυχώς με μεγάλη καθυστέρηση)!

Άκρως ενημερωτική (για όλο το κλιμάκιό μας) η επίσκεψη/ξενάγηση στο ΚΕΛ της Λάρνακας, ειδικά για εκείνους που αφορίζουν την ιδέα ενός ΚΕΛ στην περιοχή μας. Πρέπει επιτέλους να οδηγήσουμε τις εξελίξεις και να μην τις ακολουθούμε. Και η εγκατάσταση είναι ήδη 15 χρόνια μέσα σε περιοχή Natura!