Ανδρέας Βασιλόπουλος: «Δημιουργήσαμε τον τουριστικό χάρτη της πόλης μας!!!»

Με χαρά σας ανακοινώνω την ολοκλήρωση του δίγλωσσου Τουριστικού Χάρτη του κέντρου της πόλης της Ραφήνας.

Η πρώτη έντυπη έκδοση θα κυκλοφορήσει δωρεάν την ερχόμενη εβδομάδα σε 30.000 ανάτυπα για να διανέμεται στα πλοία, στα εκδοτήρια, στα ξενοδοχεία, στα μαγαζιά και τα δημόσια κτίρια της Ραφήνας. Έτοιμος είναι και ο ηλεκτρονικός χάρτης της πόλης, αφού ο έντυπος τουριστικός χάρτης έχει δημιουργηθεί σε λογισμικό γεωπληροφορικής (GIS).

Ας προσέχουν οι Ενεργοί Πολίτες τις δηλώσεις τους και ας τις κάνουν επώνυμα!

Με πρόσφατο ανυπόγραφο δημοσίευμα στα τοπικά μέσα, οι Ενεργοί Πολίτες αναφέρθηκαν στην αδράνεια δημοτικών συμβούλων και αρχηγών παρατάξεων, κατηγορώντας όλους μας για μόνιμη ραστώνη.

Χαρακτηριστικά είπαν: «Αλήθεια γιατί μόνο ΕΝΑΣ δημοτικός σύμβουλος ενοχλήθηκε από τα όσα ειπώθηκαν, αντέδρασε και ζήτησε εξηγήσεις, ελέγχους και άμεσα δημοσιοποιήσιμα αποτελέσματα; Οι υπόλοιποι, αρχηγοί , παρατάξεις, συλλογικότητες είχαν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν στην μόνιμη ραστώνη τους …?»

Αφορμή ήταν η πρόσφατη καταγγελία του αντιδημάρχου για απόρριψη αποβλήτων του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, μέσω αγωγού στη θάλασσα.

Ομιλία Ανδρέα Βασιλόπουλου στην εσπερίδα για την άφιξη των προσφύγων στις παιδικές κατασκηνώσεις Ραφήνας.

Καταδικάζουμε ως παράταξη τις φραστικές αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Δημάρχου και ορισμένων εκ των προσκεκλημένων, από μεμονωμένους πολίτες, συμπεριφορές που μόνο αρνητική επίδραση μπορεί να έχουν.
Επίσης, χαιρετίζουμε την ενημερωτική εσπερίδα για την άφιξη των προσφύγων στις παιδικές κατασκηνώσεις Ραφήνας και πραγματικά ευχαριστούμε την κα Αγγελική Ραγκούση για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση. Ευχόμαστε να ακολουθήσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις και για τα άλλα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας.

Διευκρινίσεις για τον τρόπο διάθεσης των λυμάτων των καταστημάτων της χερσαίας ζώνης

Αρ.Πρωτ.: BA 1273/03/0616 Πικέρμι, 25/06/2016 Προς: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΕ Υπόψη: Προέδρου κ. Ορκόπουλου Γεώργιου Θέμα: Διευκρινίσεις για τον τρόπο διάθεσης των λυμάτων των καταστημάτων της χερσαίας ζώνης Κύριε Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ, Επανέρχομαι στην από 11/12/2015 επιστολή μου (αρ.πρωτ. BA31351215) με θέμα «Αγωγός λυμάτων παραθαλάσσιων καταστημάτων λιμανιού Ραφήνας» και στην απάντησή σας (αρ.πρωτ.4823/15.12.2015) …

Οι… «Αγγαρεία κάνω…ποινή εκτίω»… «Αόρατοι» Δημοτικοί Σύμβουλοι Ραφήνας-Πικερμίου

Πριν από περίπου ένα χρόνο, με αφορμή επαναλαμβανόμενα συστηματικά φαινόμενα απουσίας… αιρετών από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, (απαξία σε πολίτες και θεσμό αποτελεί η στάση αυτή, για να εξηγούμαστε…) καλούσαμε ως «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ» τον πρόεδρο του ΔΣ του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου να μας πληροφορήσει εάν υπάρχουν συστηματικά απόντες, εάν είναι δικαιολογημένοι και σε γνώση του προεδρείου, και εάν δεν είναι , εάν θα εφαρμόσει επιτέλους τον κανονισμό.