Βαλερή Βασιλικού: Το εργαστήριο «Tadelakt» ήταν μόνο η αρχή

Η ιδέα να φτιάξω το εργαστήριο «Tadelakt» γεννήθηκε από την ανάγκη να σταθώ στο πλευρό των πυρόπληκτων της Ραφήνας με μια σειρά από πρωτοβουλίες, που θα τους μυήσουν στην οικολογική φιλοσοφία και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να διοργανώσω ένα τριήμερο σεμινάριο στις αρχές του Φλεβάρη, που να αφορά αυτή την κατασκευαστική …

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος στον αποκριάτικο χορό των συλλόγων από τα Περιβολάκια

Άλλη μια πετυχημένη εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού οι εξωραϊστικοί σύλλογοι από τα Περιβολάκια Ραφήνας. Ο αποκριάτικος χορός, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων ΩΚΕΑΝΙΣ, ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους κατοίκους της περιοχής να βρεθούν όλοι μαζί και να διασκεδάσουν.

Υποχρεωτική η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση σε Ραφήνα και Πικέρμι

Το δικαίωμα όλων των παιδιών μας στην προσχολική εκπαίδευση, που έως σήμερα ήταν προνόμιο των λίγων, θωρακίζει ουσιαστικά η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Η καθιέρωσή της (κατ’ εφαρμογή του αρ.33 του Ν.4521/2018), από το σχολικό έτος 2019-2020 αποτελεί πλεονέκτημα για την τοπική μας κοινωνία.

Στο ψηφοδέλτιο της «Δύναμης Ανάπτυξης» για δεύτερη φορά ο Νίκος Αδάμ

Ο Νίκος Αδάμ σταθερός συνοδοιπόρος στις περιβαλλοντολογικές και οικολογικές δράσεις της ομάδας μας τα τελευταία πέντε χρόνια θα είναι για δεύτερη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Δύναμη Ανάπτυξης». Ένας νέος άνθρωπος με μακρόχρονη εμπειρία στην εθελοντική δασοπροστασία και πυρόσβεση και με αστείρευτη όρεξη για δουλειά, που μπορεί να συμβάλει στον κοινό μας αγώνα για μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη.

Άκυρο το σχέδιο αλλαγής ορίων του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου – Οι προτεινόμενες γεωγραφικές τροποποιήσεις στα όρια των δήμων

Μετά την έντονη αναστάτωση που προκάλεσε η φημολογία περί διάσπασης Ραφήνας και Πικερμίου και συνένωσης με τους γειτονικούς Δήμους Μαραθώνα, Σπάτων-Αρτέμιδας ή Παλλήνης, η παράταξή μας οφείλει να ενημερώσει τους δημότες μας ότι τέτοιο σχέδιο αν και μπορεί να υπήρχε στα χαρτιά μερικών παραγόντων, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος στην τελετή βράβευσης του αστροφυσικού και επίτιμου διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ. Διονύση Σιμόπουλου

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της άψογης συνεργασίας των μαθητών του 3ου Εργαστηριακού Κέντρου Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας), του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ Ραφήνας, καθώς και του Αμερικανικού Κολλεγίου Pierce, όπως διαπιστώσαμε όσοι είχαμε τη χαρά να παραβρεθούμε στην εκδήλωση βράβευσης του αστροφυσικού και επίτιμου διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ. Διονύση Σιμόπουλου στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Ραφήνας. Συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές και τους καθηγητές που μας εντυπωσίασαν με τα επιστημονικά projects που παρουσίασαν, όπως το έξυπνο σύστημα πυρανίχνευσης, μια έξυπνη και χρήσιμη εφαρμογή που στηρίζεται στον μικροελεγκτή ανοικτού κώδικα Arduino.

Πρόσκληση Ανοικτής Εκδήλωσης των Γιατρών του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου σε συνέχεια της παρουσίας τους στην περιοχή μας από τον Ιούλιο του 2018 και μετά, σας προσκαλούν σε ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων της Ραφήνας και του Πικερμίου, όπου θα παρουσιάσουν το έργο τους αλλά και θα δώσουν χρήσιμες ιατρικές συμβουλές.

Στήριξη Ανδρέα Βασιλόπουλου από τον Κώστα Αρζόγλου – Συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, ως τεχνοκράτης και έμπειρος στη διοίκηση, γνωρίζει ότι από την επόμενη μέρα των εκλογών θα χρειαστεί τους «κατάλληλους» ανθρώπους στο τιμόνι του Δήμου. Μάλιστα με τη γνωστή διαφάνεια που τον διακρίνει, ανακοίνωσε προεκλογικά τη συμφωνία του με τον Κώστα Αρζόγλου, στον οποίο πρότεινε να αναλάβει τον τομέα πολιτισμού του Δήμου. Είναι ίσως η μόνη φορά που υποψήφιος Δήμαρχος παίρνει το «κόστος» να ενημερώσει προεκλογικά τους πολίτες για το ποια άτομα προτίθεται να βάλει και σε ποιες θέσεις, μόλις κερδίσει τις εκλογές.

Με πρωτοβουλία του Α. Βασιλόπουλου η επίσκεψη των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Ραφήνας στην Ιατρική Σχολή

Στα μυστικά της μοριακής βιολογίας και της εφαρμοσμένης βιοϊατρικής έρευνας είχαν την ευκαιρία να μυηθούν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ραφήνας. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος DAYLIGTHING RIVERS οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης λυκείου επισκέφτηκαν την Ιατρική Σχολή στην περιοχή του Γουδή, με πρωτοβουλία του καθηγητή και υποψηφίου δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Ανδρέα Βασιλόπουλου σε συνεργασία με τον καθηγητή Αντώνη Λαζαρή.

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος στον κοινό αποκριάτικο χορό του Συλλόγου Κρητών Ραφήνας-Πικερμίου και του ΑΟ Τριγλίας Ραφήνας

Κοντά στα μέλη του Συλλόγου Κρητών Ραφήνας-Πικερμίου και του Αθλητικού Ομίλου Τριγλίας Ραφήνας βρέθηκε το Σάββατο ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης, Ανδρέας Βασιλόπουλος. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου έδωσε το παρόν στον αποκριάτικο χορό, που διοργάνωσαν από κοινού οι δύο σύλλογοι στο Ζούμπερι Νέας Μάκρης. Μαζί με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους μας Δημήτρη Καρασταμάτη, Βαλερή Βασιλικού, Ελένη Μπαλιούση και τον γνωστό ηθοποιό Κωνσταντίνο Αρζόγλου, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος απόλαυσε την βραδιά και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δημότες ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η συνεργασία των δύο συλλόγων είναι δείγμα πολιτισμού.