Μία συνάντηση σε εντελώς διαφορετικό κλίμα και με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα απεδείχθη η συνεύρεση των μελών του Δ.Σ. της «Διώνης» και του φιλοζωϊκού «ΠΗΓΑΣΟΣ», με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ανδρέα Βασιλόπουλο. Στη συνάντηση ο κ. Βασιλόπουλος είχε επιλέξει να συνοδευτεί από τους συμβούλους-συνεργάτες του κ. Γεωργακαράκο (Δ/ντή Νομικής Υπηρεσίας Δήμου Αθηναίων), κα Κουρεβέση (Υπεύθυνη διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού), κ. Ελευθεριάδη (Υπεύθυνο σύνταξης ΑναπτυξιακώνΣχεδίων) και την κα Βαρθαλίτη (Πολιτικό Μηχανικό) που δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να παραβρεθεί.

Στη δίωρη αυτή σύσκεψη, οι οικοδεσπότες παρουσίασαν αναλυτικά στα στελέχη του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της περιοχής για τα έργα υποδομής (οδοποιία, ύδρευση, άρδευση, χωροταξικού σχεδιασμού, συγκοινωνίας), θέματα τιμολογίων ύδρευσης, διαχείρισης αποβλήτων και λυμάτων, πολιτικής προστασίας, προστασίας και αξιοποίησης περιβαλλοντικών και πολιτισμικών πόρων, καθώς και ζητήματα προστασίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκομένους το επίπεδο της κουβέντας που ακολούθησε μετά, όταν τοποθετήθηκαν ο κ. Βασιλόπουλος και οι συνεργάτες του. Βασικό στοιχείο ήταν η διαφοροποίηση από τη γνωστήτακτική: “Τα γνωρίζουμε όλα και θα τα φτιάξουμε όλα”.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, γνώστης θεμάτων διοίκησης και πολύ πρακτικός άνθρωπος, εξήγησε ότι όλα τα προβλήματα δεν λύνοται ταυτόχρονα και αρκετά δεν λύνονται άμεσα. “Βάζουμε προτεραιότητες και στόχους” τόνισε.

Για τα συγκεκριμένα επί μέρους θέματα, τα οποία η ομάδα είχε επισκεφθεί, φωτογραφήσει και μελετήσει, δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις με χρονοδιαγράμματα, κοστολογήσεις έργων και τρόπους χρηματοδότησης.

Προς το τέλος η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την διαπίστωση του κ. Βασιλόπουλου, ότι “αυτή τη στιγμή, όποιος και να αναλάβει Δήμαρχος, δεν μπορεί να κάνει παρά ελάχιστα γιατί δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δήμου”.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος και τα στελέχη του επιτελείου του, εξήγησαν αναλυτικά σε ποια σημεία υστερεί ο Δήμος και πως μέσα από συγκεκριμένες δράσεις για την επιμόρφωση των υπαλλήλων, την υποστήριξη του έργου τους, αλλά και κίνητρα για την ενεργοποίηση, θα αντιμετωπιστούν οι παρούσες αδυναμίες και δεσμεύτηκε πως σύντομα θα παρουσιαστεί αναλυτικά το σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου.

{gallery}synantisi-me-dioni{/gallery}