Κέρδισε τις εντυπώσεις με τις σοβαρές και ρεαλιστικές τοποθετήσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος στην ανοικτή συζήτηση που διοργάνωσε ο σύλλογος στο Νηρέα για τα προβλήματα της περιοχής.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Ανάπτυξης" προκάλεσε  αίσθηση με τα όσα ανέφερε για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας και την προστασία του παράκτιου δάσους με τη βοήθεια της Νομικής Υπηρεσίας που θα συσταθεί στο Δήμο με πρωτοβουλία της "Δύναμης Ανάπτυξης".

Χαρακτήρισε ευαίσθητο περιβαλλοντικά και κοινωνικά το θέμα των αυθαιρέτων, τονίζοντας ότι τα συγκεκριμένα αυθαίρετα στις Μαρίκες είναι προκλητικά παραδείγματα. Ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει να αποκατασταθεί το περιβάλλον και να επανακαθοριστεί η ζώνη του αιγιαλού.

Για τη διαχείριση λυμάτων ο κ. Βασιλόπουλος έδωσε σαφή απάντηση στους κατοίκους: "Η μόνη βιώσιμη λύση είναι το ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι αλλά με πολλές διαφοροποιήσεις από όσα προδιαγράφει η μελέτη της ΕΥΔΑΠ και με μια βασική προϋπόθεση: ο Δήμος να έχει ρόλο" επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Πρόσθεσε ότι άμεση προτεραιότητα είναι για τη "Δύναμη Ανάπτυξης" είναι η οριοθέτηση του Μεγάλου Ρέματος ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις για τη προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση των πλημμυρικών φαινομένων και την αξιοποίηση των οικολογικών και πολιτιστικών διαδρομών κατά μήκος του ρέματος.

Έντονο ενδιαφέρον έδειξαν οι κάτοικοι για τις θέσεις της "Δύναμης Ανάπτυξης" για την αδειοδότηση ενός κυνοκομείου χωρητικότητας 150 ζώων και την καθιέρωση προγράμματος εμβολιασμού και στείρωσης, γιατί τα ζώα βάσει νόμου πρέπει να επιστρέφουν μετά από κάποιο διάστημα στο φυσικό τους περιβάλλον. Καινοτόμα ήταν η ιδέα του κ. Βασιλόπουλου για την καθιέρωση ενός συστήματος – στα ευρωπαικά πρότυπα – παρουσίασης και διάθεσης των ζώων συντροφιάς: "Για όσο διάστημα παραμένουν τα σκυλιά στο κυνοκομείο, πρέπει να υπάρχει σχέδιο μέριμνας που να φέρνει σε επαφή όσους ενδιαφέρονται με σκοπό την υιοθέτηση  των ζώων".

Ο υποψήφιος δήμαρχος, τέλος, έδωσε νέο "ρόλο" στον κάθε δημότη που τον διαφοροποιεί από τον "ψηφοφόρο" των ημερών μας. Σημείωσε πως η "Δύναμη Ανάπτυξης" ενεργοποιεί τις ομάδες εργασίας που προβλέπει εξαρχής ο ίδιος ο" Καλλικράτης", ώστε σε κάθε τοπικό θέμα να εμπλέκονται με ισότιμη συμμετοχή εκπρόσωποι συλλόγων και δημοτών για τη διευθέτηση του κάθε θέματος που απασχολεί την κοινωνία μας.

{gallery}DT Nireas{/gallery}