Η έλλειψη σχεδιασμού, για να μην πω η ύπαρξη εγκληματικής αμέλειας, της δημοτικής αρχής θέτει για άλλη μια φορά σε κίνδυνο τους δημότες. Αυτή τη φορά εκατοντάδες μαθητές καθημερινά πρόκειται να κινδυνεύουν επειδή το καινούριο σχολικό συγκρότημα επί της οδού Κοντοράβδη στο Πικέρμι ξεκινά τη λειτουργία του ξαφνικά.

Ενώ ο σχεδιασμός και η κατασκευή διήρκεσαν χρόνια, η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε ένα σχολείο χωρίς καμία πρόβλεψη για την ασφαλή προσέλευση/αποχώρηση των παιδιών.

Η είσοδος σχολικού συγκροτήματος βρίσκεται σε ένα δρόμο όπου δεν υπάρχει ειδική θέση προσωρινής στάθμευσης οχημάτων, δεν υπάρχει πεζοδρόμιο ώστε να περπατήσουν τα παιδιά, δεν υπάρχουν τεχνητά μέσα μείωσης ταχύτητας των οχημάτων, ούτε καν ειδική σήμανση.

Τα μισθωμένα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές δεν μπορούν να κινηθούν επί της Κοντοράβδη. Έτσι, θα αναγκάζονται, λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στο κτίριο, να σταθμεύουν στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τους οικισμούς Ντραφίου, Διώνης και Αγ. Σπυρίδωνα με τη Λ. Μαραθώνος, δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση και εκθέτοντας τα παιδιά σε άμεσο κίνδυνο καθώς θα προσεγγίζουν το σχολείο πεζά.

Η ολοκλήρωση ενός σχολείου, ακόμα και αν είχε παραδοθεί σε χρήση χωρίς τα παραπάνω προβλήματα δεν θα ήταν λόγος πανηγυρισμού, καθώς αποτελεί υποχρέωση μιας στοιχειωδώς αποτελεσματικής δημοτικής αρχής.

Είναι αδιανόητο για εμάς, ως γονείς αλλά και ως ενεργοί πολίτες, να βλέπουμε ότι τα εγκαίνια αποκτούν προτεραιότητα απέναντι στην ομαλή λειτουργία του σχολείου και στην ασφάλεια των παιδιών μας.

Πόθας Δημήτρης, Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Υπ. Δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος

www.dynamianaptyxis.gr

e-mail: dimpothas@gmail.com