Είμαι 24 χρόνων και βγάζω μπροστά τα “θέλω μου” σε αυτήν την κοινωνία και τα “πρέπει” όλων μας για αυτόν τον τόπο. Δεν ανήκω στην ομάδα εκείνη που συμμετέχουν στα κοινά έως το επίπεδο του σχολιασμού των όσων συμβαίνουν στην περιοχή μας, απλά σε παρέες και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Εάν δεν αναλάβουμε πραγματική δράση, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να συγκεντρώνουμε αντιδράσεις χωρίς να αντιπροτείνουμε ουσιαστικές λύσεις. Γνωρίζω τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ανδρέα Βασιλόπουλο και ξέρω ότι η ομάδα που έχει συστήσει και ο συνδυασμός ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην περιοχή μας. Μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχα, θέλω ενεργά να βοηθήσω τα άτομα που θεωρούνται ΑΜΕΑ με όλες μου τις δυνάμεις.

Ζούμε σε μία χώρα που δυστυχώς δεν υπολογίζει αυτή την ομάδα ανθρώπων σαν φυσιολογικούς ανθρώπους – μέλη της κοινωνίας μας. Δεν έχει σκεφτεί κανένας ότι όπως εμείς έχουμε την ανάγκη να ζούμε φυσιολογικά έτσι και αυτά τα άτομα θέλουν να ζουν και να κυκλοφορούν στην κοινωνία; Έχω βρεθεί για διάστημα δύο μηνών στη θέση τους, πήγα στην άλλη πλευρά και βίωσα κάθε λεπτό και κάθε ημέρα τον αποκλεισμό και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Ιδίως στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου τα προβλήματα αυτά συσσωρεύονται.

Κάντε μια δοκιμή, πάρτε ένα αναπηρικό αμαξίδιο έστω για 2 ώρες και προσπαθήστε να κινηθείτε στην περιοχή μας. Η κίνηση ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη, για να μην πω επικίνδυνη. Θέλω και ΠΡΕΠΕΙ όλοι μας να ζούμε φυσιολογικά.

Είναι άδικο και κακοπροαίρετο να αποκλείουμε κοινωνικά και πρακτικά αυτήν την ομάδα συνανθρώπων μας. Πιστέψτε με, δεν ζητάμε τον οίκτο στο ανθρώπινο βλέμμα. Ζητάμε αυτά που πρέπει κάθε ευρωπαϊκή πόλη να έχει ως υποδομή για να σέβεται τους δημότες της. Ας γίνει τουλάχιστον και στην πόλη μας μια σωστή αρχή και με προγραμματισμένες και σταθερές ενέργειες να ολοκληρώσουμε το πλάνο προσβασιμότητας και κινητικότητας ΑΜΕΑ. Για όλους αυτούς τους λόγους είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Ελάτε μαζί μας για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όλων μας.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Ονομάζομαι Στυλιανή Βαφειάδου. Γεννήθηκα στη Αθήνα στις 05-09-1989, μεγάλωσα μέχρι Δευτέρα Γυμνασίου στην Νέα Ιωνία και μετά μεταφερθήκαμε στην Ανατολική Ακτή όπου και ολοκλήρωσα τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. Είμαι πτυχιούχος στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μarketing. Τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Marketing δυστυχώς δεν τις ολοκλήρωσα λόγω του σοβαρού τροχαίου ατυχήματος που είχα προ ολίγων ετών.

Στέλλα Βαφειάδου, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος

www.dynamianaptyxis.gr

mail: stellman_n.m_cgs@hotmail.com