Χαίρομαι που οι προτάσεις μας ήταν το έναυσμα ώστε οι άλλοι συνδυασμοί να αρχίσουν να συζητούν για προγράμματα ΕΣΠΑ και για άλλα Ευρωπαϊκά. Μιλήσαμε το Μάρτιο για το χρηματοδοτικό πλαίσιο ‘Ορίζοντας 2020’ και κάποιοι έσπευσαν να αμφισβητήσουν τη χρησιμότητά του. Μιλάμε τώρα για το EACEA, το LIFE και το INTERREG, όντας σίγουροι ότι και οι υπόλοιποι συνδυασμοί σε λίγο θα συζητούν θετικά για αυτά.

Ωστόσο, κάθε λεπτομέρεια μετράει στην αποτελεσματική διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων, ιδιαίτερα για το δικό μας δήμο που δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της προηγούμενης περιόδου. Οι προσκλήσεις που είναι τώρα ανοιχτές (από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013), πρακτικά κλείνουν “τρύπες” απορρόφησης και δεν έχουν στόχο να εγκρίνουν νέα έργα για τους δήμους. Το νέο ΕΣΠΑ γνωρίζουμε ότι θα ανοίξει νέες προσκλήσεις στα τέλη του 2014.

Για αυτό τον λόγο, πρώτη η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ αναφέρθηκε στην αξία οργάνωσης Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης ώστε να έχουμε όλη την υποδομή για να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε όλες αυτές τις ευκαιρίες.

Για παράδειγμα στην πρόσκληση που ανακοινώθηκε πρόσφατα σε αυτό το δικτυακό τόπο από άλλο συνδυασμό ο δήμος μας δεν μπορεί να καταθέσει πρόταση για μια νέα ιδέα. Η πρόσκληση αυτή ουσιαστικά χρηματοδοτεί έργα στα οποία ο φορέας έχει ήδη φτάσει μέχρι και το σημείο κατακύρωσης του διαγωνισμού με τον υποψήφιο ανάδοχο που θα υλοποιήσει το έργο.

Είναι γεγονός ότι η κάθε πρόσκληση έχει τις ιδιομορφίες της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει από εδώ και πέρα να χάσουμε καμία ευκαιρία χρηματοδότησης ούτε από άγνοια, ούτε από λάθος ενέργειες.

Ανδρέας Βασιλόπουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

www.dynamianaptyxis.gr

info@dynamianaptyxis.gr

κιν. 6942790900

σταθερό 2118004294