…» Ειδικά μάλιστα, όταν η αλήθεια γύρω από το περίφημο αυτό νέο σχολείο, είναι ότι έγινε με προχειρότητα, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και σε διάστημα 10 ετών. Βασίστηκε σε παλιά μελέτη, με αποτέλεσμα ήδη από φέτος να μην χωράνε όλοι οι μαθητές. Έγινε χωρίς συγκοινωνιακή πρόβλεψη, δεν υπάρχει κανένας χώρος στάθμευσης σε κοντινή απόσταση, το πλάτος του δρόμου είναι πολύ μικρό και δεν επιτρέπει την ασφαλή αποβίβαση των μαθητών, ενώ τέλος δεν προβλέφθηκε καμία ασφαλής διάβαση πεζών επί της Λεωφόρου Μαραθώνος.» (Υπ.Δήμαρχος «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» Ανδρέας Βασιλόπουλος, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, www.rpn.gr).

…»Η είσοδος σχολικού συγκροτήματος βρίσκεται σε ένα δρόμο όπου δεν υπάρχει ειδική θέση προσωρινής στάθμευσης οχημάτων, δεν υπάρχει πεζοδρόμιο ώστε να περπατήσουν τα παιδιά, δεν υπάρχουν τεχνητά μέσα μείωσης ταχύτητας των οχημάτων, ούτε καν ειδική σήμανση….. Έτσι, θα αναγκάζονται, λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στο κτίριο, να σταθμεύουν στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τους οικισμούς Ντραφίου, Διώνης και Αγ. Σπυρίδωνα με τη Λ. Μαραθώνος, δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση και εκθέτοντας τα παιδιά σε άμεσο κίνδυνο καθώς θα προσεγγίζουν το σχολείο πεζά.»(Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» Πόθας Δημήτρης,22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, www.rpn.gr).

Σήμερα το πρωί η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος κα Νίκη Κονοφάου (στην εικόνα της ανάρτησης) η οποία εκτελούσε εθελοντικά χρέη σχολικού τροχονόμου στο νέο σχολικό συγκρότημα επί της οδού Κοντοράβδη, τραυματίστηκε όταν οδηγός αυτοκινήτου από αδέξιο χειρισμό και σε συνδυασμό με την στενότητα του δρόμου και την ένταση από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, την χτύπησε. Της ευχόμαστε περαστικά, λυπούμαστε που επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας, καθώς το συγκεκριμένο ατύχημα ήταν θέμα χρόνου από τη στιγμή που ξεκίνησε η λειτουργία του σχολείου χωρίς να έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Πρέπει το πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τα παιδιά του σχολείου.

Γραφείο Επικοινωνίας ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Υπ. Δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος

www.dynamianaptyxis.gr