Το ατύχημα που είχε η κα Νίκη Κονοφάου στο νέο σχολικό συγκρότημα του Πικερμίου σήμερα το πρωί, επανέφερε σε όλους μας το θέμα έλλειψης ασφάλειας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών.

Επειδή σε τέτοια θέματα πρέπει να είμαστε άμεσοι και αποτελεσματικοί, επικοινώνησα με τον υποψήφιο δημοτικό μας σύμβουλο, κο Σαρκατζίδη Σταύρο (Δ/ντή Ασφαλείας) και καταλήξαμε στην παρακάτω λύση που επικοινώνησα στους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων.

Αγαπητοί εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων,

Σήμερα το πρωί συνέβη ατύχημα στη Νίκη Κονοφάου, μητέρα που βρισκόταν εθελοντικά στην διασταύρωση Αδαμοπούλου και Κοντοράβδη για την προστασία των παιδιών. Αποτελεί ευτύχημα ότι στη θέση της δεν βρισκόταν κάποιο παιδί στο οποίο οι συνέπειες του ατυχήματος θα ήταν σαφώς σοβαρότερες. Όλοι γνωρίζαμε και είχαμε σχολιάσει την επικινδυνότητα κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα καινούρια σχολεία, επικινδυνότητα τόσο υψηλή που παρά τις προσπάθειες των γονέων, συνέβη ατύχημα στις πρώτες πέντε ημέρες λειτουργίας του νέου σχολείου.

Προφανώς, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική η προστασία των παιδιών από ανεκπαίδευτους – για τη δουλειά του σχολικού τροχονόμου – γονείς. Δεδομένου ότι η διακοπή της λειτουργίας του σχολείου μέχρι να λυθούν τα συγκοινωνιακά θέματα είναι βέβαιο ότι θα αποσυντονίσει την εκπαιδευτική δραστηριότητα, προτείνω να ανατεθεί η προστασία των παιδιών σε εταιρεία φύλαξης και προσωπικό εκπαιδευμένο σε θέματα ρύθμισης της κυκλοφορίας.

Από την πλευρά μου, επικοινώνησα ήδη με ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας η οποία μπορεί να διαθέσει δωρεάν όχημα και εξειδικευμένο στέλεχος. Χρειάζεται, όμως, σχετική άδεια για την υπηρεσία αυτή από τις αρμόδιες αρχές.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας και περιμένω την ενημέρωσή σας για τις περαιτέρω δικές μου ενέργειες.

Με εκτίμηση,

ο Υποψήφιος Δήμαρχος

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Καθηγητής Γεωπληροφορικής

www.dynamianaptyxis.gr

Τηλέφωνο: 6942-790900