Ο λόγος για την ευκαιρία που δίνεται σε ανέργους της περιοχής μας να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ, αφού για πρώτη φορά μπορούν να επιδοτηθούν 100%, παίρνοντας και προκαταβολή 40%για την έναρξη. Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, αφορά ανέργους εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ που επιθυμηθούν να κάνουν την ιδέα τους επιχείρηση και στοχεύει στην πλήρη κάλυψη των λειτουργικών εξόδων καθώς και σε νέες θέσεις απασχόλησης. Θα επιδοτηθούν επιχειρηματικά σχέδια από 25.000€ έως 40.000€.
Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Με συνολικό προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, κύριος στόχος είναι η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων αυτών και η διείσδυσή τους στο εξωτερικό. Θα χρηματοδοτηθούν επενδύσεις από 20.000€ έως 300.000€ με ποσοστό επιχορήγησης έως 50%.
Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας, για να τονώσουμε την επιχειρηματικότητα στο Δήμο.
Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος (http://www.avmap.gr/private-sector), και θα έρθουμε σε επαφή να εξετάσουμε τη βιωσιμότητα της ιδέας, τις επιμέρους παραμέτρους των προγραμμάτων και να συζητήσουμε για τη σύνταξη και υποβολή του πλήρους φακέλου.
Είναι κρίμα να περνάνε ευκαιρίες που δεν εκμεταλλεύεται η περιοχή μας, είτε από έλλειψη πληροφόρησης και αδυναμία διεκπεραίωσης των απαραίτητων διαδικασιών. Έχουμε πολλούς αξιόλογους ανθρώπους, ένα Δήμο με στρατηγική θέση και πολλαπλά πλεονεκτήματα ανάπτυξης, είναι στο χέρι μας να τα κάνουμε να κυλίσουν.

Μάθετε πως μπορείτε να ενταχθείτε σε προγράμματα επιδότησης στο www.avmap.gr .