»Δεν έχω λόγια για αυτό που έγινε…»

δήλωσε ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, Καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθησαν στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ομάδα κατοίκων ήρθε στα χέρια με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που αποχωρούσαν από την αίθουσα και συνέχισε:

«Είναι λυπηρό, σε ένα μικρό Δήμο, όπως ο δικός μας, να υπάρχει λεκτική και σωματική βία. Τέτοιες πρακτικές δεν οδηγούν πουθενά και σίγουρα υποβαθμίζουν το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου, απαξιώνουν όμως και τη σημασία του αιτήματος των κατοίκων. Πάγια θέση μου είναι ότι όταν οι κάτοικοι εξαγριώνονται, υπάρχει συνυπευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής για τον τρόπο χειρισμού των θεμάτων, αλλά αυτό απέχει πολύ από τα όσα είδα χθες. Από τη θέση μου, όσο αντιφατικό και εάν ακούγεται αυτό, θα δώσω κάθε δυνατή μάχη για να μην υπάρχει πόλεμος.»

——————————————–

Για την ιστορία, αλλά και για να καταλάβουμε όλοι τι έγινε κατά τη συνεδρίαση, παραθέτουμε το παρακάτω ιστορικό:

«Το επεισόδιο έγινε το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου, κατά τη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, όταν ομάδα κατοίκων εισήλθε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να ζητήσει να ψηφίσουμε τις θέσεις τους, για το θέμα της απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Μετά όμως από αρκετές αντιπαραθέσεις και μετά από την τελική δήλωση του Δημάρχου ότι «κάτω από αυτές τις συνθήκες εγώ δεν αποφασίζω τίποτα», οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας άρχισαν να αποχωρούν από την αίθουσα. Τότε μερικοί θερμόαιμοι κάτοικοι άρχισαν να σπρώχνουν τους δημοτικούς συμβούλους, εμποδίζοντας την έξοδό τους και να φωνάζουν απρεπείς φράσεις.»


Πηγή : www.rpn.gr/?p=58867