Θυμιζοντάς σας ότι ανάλογη εκδήλωση είχε παρουσιαστεί στο «Μουσείο Οίνου» στο Πικέρμι , απο το συνδημότη μας .καθηγητή και Δημ. Σύμβουλο Ανδρέα Βασιλόπουλο Βασιλόπουλο με παρόντες πολλούς,  πλήν ΡαφηνοΠικερμιωτών, σας ενημερώνουμε για τη νέα πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη.

Για τα οφέλη της προώθησης φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων μετακίνησης εντός του αστικού ιστού και την ευθύνη των δήμων στη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει, μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό του στην ημερίδα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε) με θέμα: «Προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε Δήμους και Επιχειρήσεις». Στην ημερίδα που εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “eMobility Works”, παρών ήταν και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση με κοινό-στόχο δήμους, επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην αναπτυσσόμενη αγορά και χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στη δέσμευση που έχουν αναλάβει οι δήμοι στο πλαίσιο της υπογραφής του Συμφώνου Δημάρχων για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 20%, επισημαίνοντας την υποχρέωση των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης να προσανατολιστούν στην κατεύθυνση της ανάληψης πρωτοβουλιών για την προώθηση πολιτικών φιλικών προς το περιβάλλον. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του Δήμου Αμαρουσίου και συνεχάρη τους διοργανωτές για τη διοργάνωση της ημερίδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχθηκαν οι νέες τεχνολογίες των ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και τα οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματά τους σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα, ενώ παρουσιάστηκαν και επιτυχημένες εφαρμογές από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Επίσης, παρουσιάστηκαν επιχειρηματικά μοντέλα για τη χρηματοδότηση και χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και δικτύου σταθμών φόρτισης για ιδιωτικούς ή δημόσιους στόλους οχημάτων, μία πολιτική που δύναται να συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στους δήμους, της περιβαλλοντικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο, στη χρήση ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον τομέα των δημοτικών μεταφορών, καθώς και στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών όσο και δικτυού σταθμών επαναφόρτισης των σχετικών οχημάτων.

Πηγή http://www.rpn.gr/?p=56914