Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ (Ε.Ε.Λ.) ΝΙΚΑ, ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Ο επιμένων νικά έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και βάση της θεμελιώδους αρχής αυτής ο Ανδρέας Βασιλόπουλος γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου και επικεφαλής παράταξης ελάσσονος μειοψηφίας, επανέρχεται σε αίτημα έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου για το θέμα της αποχέτευσης.

Όσο κι αν το θέμα φαίνεται να ενοχλεί τη δημοτική αρχή, η οποία προσπαθεί να αγνοήσει και τις δημόσιες τοποθετήσεις επί του θέματος, της ιατρικής τριάδας (Χριστόπουλου, Μαυρουδή, Βουδούρη) της ελάσσονος επίσης μειοψηφίας, ο Ανδρέας της έχει γίνει ‘’τσιμπούρι’’ με τη δεύτερη πρωτοκολλημένη προσπάθεια σύγκλισης έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης το επίμαχο του βιολογικού καθαρισμού που ταλανίζει χρόνια την περιοχή και όχι μόνο.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πρώτον, στο γιατί η δημοτική αρχή δεν ‘’αρπάζει’’ το σωσίβιο που της δίνεται, ώστε να μη πάρει όλο το βάρος επάνω της και δεύτερο, γιατί επιμένει  στη στείρα άρνηση συναίνεσης κατασκευής – λειτουργίας ενός απαραίτητου έργου υποδομής, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και του περιβάλλοντος.

Το έργο που προχωρά σε κεντρικό επίπεδο, δεν πρέπει να τύχει πολιτικής εκμετάλλευσης από κανένα. Πρέπει ωστόσο όλοι μαζί να προχωρήσουν σε αποφάσεις ώστε να μπορέσει μελλοντικά ο δήμος να παρακολουθήσει, να ελέγξει και να συνδιαχειριστεί το έργο. Άλλως ο δήμος θα μείνει εκτός νυμφώνος και θα παρακολουθεί ένα έργο να γίνεται γι’ αυτόν, χωρίς αυτόν.   

Πιο κάτω το πρωτοκολλημένο αίτημα του κ. Βασιλόπουλου:

Αρ.Πρωτ. BA2711/1014 – 31/10/2014

 

Προς:    κ. Δ.Μισοκοίλη, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Β.Πιστικίδη, Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου

Κοιν.:    κ. Θ.Αδαμόπουλο, κ. Γ.Χριστόπουλο, κα Αμ.Τόκα, κ. Χρ.Τσαλαπατάνη, μέλη Δ.Σ.

 

Θέμα:   Αίτημα έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου για το θέμα της αποχέτευσης

 

ΑΙΤΗΜΑ

Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε,

όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Δήμος μας παραμένει στάσιμος στο τόσο σοβαρό θέμα της αποχέτευσης, οι εξελίξεις όμως καλπάζουν, οι συνθήκες μεταβάλλονται και ο Δήμος απειλείται από δυσβάστακτες κυρώσεις.

Οι ενέργειες που δρομολογεί η Δημοτική Αρχή και εσείς προσωπικά ως Δήμαρχος, είναι σωστό να προκύπτουν μετά από διαλογική συζήτηση και κατάθεση προτάσεων από όλους τους Συμβούλους. Έτσι θα δώσετε νόημα στην έννοια «σύμβουλος» και θα βρεθείτε να αξιοποιείτε το μυαλό και τις γνώσεις 27 συμβούλων (και όχι μόνο των 16 της παράταξής σας).

Επιπλέον, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου αποτελείται από νέες παρατάξεις και νέους συμβούλους. Είναι επομένως ηθικό και λογικό να τους δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουν εκ νέου επί του θέματος και να αποφασίσουν εάν επικυρώνουν ή όχι την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Με το ανωτέρω σκεπτικό, ζητώ την άμεση σύγκληση του δημοτικού μας συμβουλίου με μοναδικό θέμα το θέμα της αποχέτευσης. Έτσι, χωρίς την πίεση του χρόνου από άλλα θέματα, θα μας δοθεί η δυνατότητα διεξοδικής συζήτησης και ασχέτως με την προεκλογική σημαία που είχε η κάθε παράταξη στο θέμα αυτό, θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό άξονα ενεργειών για το άμεσο μέλλον.

Σε προφορική μου επικοινωνία με συμβούλους, διαπίστωσα ταύτιση απόψεων και συμφωνία για την αναγκαιότητα του αιτήματος. Φυσικά υπάρχουν και σύμβουλοι που δεν θα συμφωνήσουν, είτε γιατί θεωρούν ότι η πρόταση πρέπει να προέλθει αρχικώς από τη δική τους παράταξη, είτε γιατί πραγματικά θεωρούν πώς καλύπτονται από τις ενέργειες και τις απόψεις σας.

Κύριε Δήμαρχε, σε κάθε περίπτωση και άσχετα με την τύχη του παρόντος αιτήματος, εάν συμμερίζεστε και εσείς προσωπικά τους λόγους που αναφέρω, σας παρακαλώ να προσκαλέσετε άμεσα το ΔΣ μας, ώστε α) να ενημερωθούμε, β) να μπορέσουμε να καταθέσουμε τις σκέψεις μας και γ) να κινηθούμε ομαδικά ως Συμβούλιο κάτω από έναν κοινό άξονα ενεργειών.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο πρέπει να κινείται ως ομάδα και όχι ως μεμονωμένες παρατάξεις, προστατεύοντας με τον καλύτερο τρόπο το Δήμο και τους Δημότες του.

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου

Επικεφαλής συνδυασμού «Δύναμη Ανάπτυξης»

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Ρ-Π

Πηγή kirkinews