Πολλές φορές στο παρελθόν έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για ενημερώσεις, συσκέψεις, ημερίδες, συγκροτήσεις επιτροπών κλπ. με θέμα το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων. Πάντοτε όμως υπήρχε μια καχυποψία σε εμάς τους υπόλοιπους – και αναλογα με τη «προτιμησή μας» (Ψυτάλλεια, Αεροδρόμιο, Πλατύ Χωράφι, Ραφήνα κ.α) – για τον σκοπό αυτών των κινήσεων.

Ποιός για παράδειγμα δεν θυμάται μια ημερίδα στα Σπάτα, όπου ενω υπήρχαν πολλοι ομιλητές και ακούστηκαν πολλά, στο τέλος και ενω δεν κατέληξαν πουθενά, άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι κακοπροαίρετα ανέφεραν ότι σε αυτή την ενημερωση προβλήθηκε συγκεκριμένη εταιρεία και τεχνολογια εξ αλλοδαπής που ήθελαν να μας επιβάλλουν…

Ή ποιός δεν θυμάται την ημερίδα στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου, ή στο ξενοδοχείο «ΑΥΡΑ»  όπου ακουγόνταν ο λόγος αυτού που είχε τους περισσότερους υποστηρικτές εντός της αιθούσης και για πολλοστή φορά, όχι μόνο δεν καταλήξαμε πουθενά, αλλά και προς το τέλος «εκτοξεύτηκαν» απο ορισμένους της μιας πλευράς προς ορισμένους της άλλης πλευράς, κοσμητικά επίθετα και εκτοξεύθηκε λάσπη και επι προσωπικού επιπέδου.

Γιατι τα γράφω όλα αυτά;

Γιατί αυτη τη φορά έχουμε μια ακόμη προσπάθεια για το ίδιο θέμα, απο τον Καθηγητή , Δημοτικό Σύμβουλο Ανδρέα Βασιλόπουλο.

Ο Ανδρέας Βασιλοπουλος με επιστολή του, που έχει ως θέμα  «Αίτημα έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου για το θέμα της αποχέτευσης» δεν έρχεται να προτείνει συγκεκριμένη λύση, αλλά προτείνει κάτι άλλο πολυ σημαντικό.

Το δημοτικό μας συμβούλιο , αφού υπάρξει ενημέρωση έπειτα απο τις τελευταίες εξελίξεις και αφού κατατεθούν απόψεις ή προτάσεις να αποφασισεί και να κινηθεί ομαδικά ως Συμβούλιο κάτω από έναν κοινό άξονα ενεργειών. Μια κίνηση που θα είναι ουσιαστική και δεν θα μείνει στα χαρτια, στις επισκέψεις και στις συζητησεις σε κλειστο οικογενειακό κυκλο, όπως στο παρελθόν.

Δύσκολο;

Εύκολο;

Αν λάβουμε υπόψη, ότι αφενός μεν πολλά είναι τα «νέα μυαλά» που υπάρχουν στη συνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφετέρου δε ο Δήμαρχος δεν ακολουθεί τη τακτική του αποφασίζω και διατάζω , ούτε όμως αποφεύγει τα προβλήματα κρύβοντας τα  κάτω απο το χαλί αναβάλλοντας τη λήψη συγκεκριμένων και σαφών αποφάσεων, ας ελπίσουμε ότι κάτι καλό θα προκύψει.

Κυριάκος Μαϊόπουλος

Ακολουθει η επιστολή του Ανδρέα Βασιλόπουλου.

Καθηγ. Ανδρέας Π. Βασιλόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Ρ-Π

Επικεφαλής συνδυασμού «Δύναμη Ανάπτυξης»

Σκουζέ 16Α, Πικέρμι, Τηλ. 211 8004294, Φαξ 2108056327

Αρ.Πρωτ. BA2711/1014 – 31/10/2014

 

Προς: κ. Δ.Μισοκοίλη, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Β.Πιστικίδη, Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου

Κοιν.: κ. Θ.Αδαμόπουλο, κ. Γ.Χριστόπουλο, κα Αμ.Τόκα, κ. Χρ.Τσαλαπατάνη, μέλη Δ.Σ.

 

Θέμα: Αίτημα έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου για το θέμα της αποχέτευσης

 

ΑΙΤΗΜΑ

 

 

Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε,

όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Δήμος μας παραμένει στάσιμος στο τόσο σοβαρό θέμα της αποχέτευσης, οι εξελίξεις όμως καλπάζουν, οι συνθήκες μεταβάλλονται και ο Δήμος απειλείται από δυσβάστακτες κυρώσεις.

Οι ενέργειες που δρομολογεί η Δημοτική Αρχή και εσείς προσωπικά ως Δήμαρχος, είναι σωστό να προκύπτουν μετά από διαλογική συζήτηση και κατάθεση προτάσεων από όλους τους Συμβούλους. Έτσι θα δώσετε νόημα στην έννοια «σύμβουλος» και θα βρεθείτε να αξιοποιείτε το μυαλό και τις γνώσεις 27 συμβούλων (και όχι μόνο των 16 της παράταξής σας).

Επιπλέον, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου αποτελείται από νέες παρατάξεις και νέους συμβούλους. Είναι επομένως ηθικό και λογικό να τους δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουν εκ νέου επί του θέματος και να αποφασίσουν εάν επικυρώνουν ή όχι την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Με το ανωτέρω σκεπτικό, ζητώ την άμεση σύγκληση του δημοτικού μας συμβουλίου με μοναδικό θέμα το θέμα της αποχέτευσης. Έτσι, χωρίς την πίεση του χρόνου από άλλα θέματα, θα μας δοθεί η δυνατότητα διεξοδικής συζήτησης και ασχέτως με την προεκλογική σημαία που είχε η κάθε παράταξη στο θέμα αυτό, θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό άξονα ενεργειών για το άμεσο μέλλον.

Σε προφορική μου επικοινωνία με συμβούλους, διαπίστωσα ταύτιση απόψεων και συμφωνία για την αναγκαιότητα του αιτήματος. Φυσικά υπάρχουν και σύμβουλοι που δεν θα συμφωνήσουν, είτε γιατί θεωρούν ότι η πρόταση πρέπει να προέλθει αρχικώς από τη δική τους παράταξη, είτε γιατί πραγματικά θεωρούν πώς καλύπτονται από τις ενέργειες και τις απόψεις σας.

Κύριε Δήμαρχε, σε κάθε περίπτωση και άσχετα με την τύχη του παρόντος αιτήματος, εάν συμμερίζεστε και εσείς προσωπικά τους λόγους που αναφέρω, σας παρακαλώ να προσκαλέσετε άμεσα το ΔΣ μας, ώστε α) να ενημερωθούμε, β) να μπορέσουμε να καταθέσουμε τις σκέψεις μας και γ) να κινηθούμε ομαδικά ως Συμβούλιο κάτω από έναν κοινό άξονα ενεργειών.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο πρέπει να κινείται ως ομάδα και όχι ως μεμονωμένες παρατάξεις, προστατεύοντας με τον καλύτερο τρόπο το Δήμο και τους Δημότες του.

Με εκτίμηση,

Καθηγ. Ανδρέας Βασιλόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου

Επικεφαλής συνδυασμού «Δύναμη Ανάπτυξης»

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Ρ-Π