Οφειλουμε λοιπόν να ομολογήσουμε ότι ήταν μεγάλη επιτυχία για τον Ανδρέα Βασιλόπουλο,  η  1η συνάντηση εργασίας της εθνικής ομάδας στήριξης για την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα (Electric City Transport-Ele.C.Tra) που έγινε στο Δήμο μας πριν απο ένα τρίμηνο περίπου .

Δυστυχώς οι αρμόδιοι δημοτικοί φορείς – πλην Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας που εκπροσωπήθηκε με την Δέσποινα Γκικάκη- δεν έδωσαν την σημασία που έπρεπε προκειμένου να εκμεταλλευτούμε και εμείς εγκαίρως ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο απο την Ε.Ε που έχει ως σκοπό την προώθηση χρήσης ηλεκτροκίνησης σε αστικές περιοχές .

Γιατι τα γράφω όλα αυτά;

Γιατι σήμερα είχε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ στη ΝΕΡΙΤ , με θέμα την Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα (Green eMotion). Στο ρεπορτάζ μίλησε η  κα. Β. Λιόλιου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Κέντρου Δοκιμών, Ερευνών και Προτύπων, ΔΕΗ, Υπεύθυνη Προγράμματος Green eMotion και μεταξυ των άλλων ακούστηκε και η προσπάθεια που ξεκίνησε σε άλλους δήμους.

Και εμείς ; Για μια ακόμη φορά φτάσαμε στη πηγή και νερό δεν ήπιαμε!

Ας ξαναθυμηθουμε όμως τι είχε γίνει στη 1η πανελλήνια συνάντηση για την ηλεκτροκίνηση και πως θα μπορούσε ο Δήμος να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα είχε πει τότε ο καθηγητής και  νυν Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Βασιλόπουλος.