Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων), σε συνεργασία με την Τεχνική Γραμματεία του Προγράμματος URBACT II, διοργάνωσαν την Παρασκευή 14/11/14 ημερίδα παρουσιάσης του νέου προγράμματος URBACT 2014-2020.
Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα και τα οφέλη των πόλεων που συμμετείχαν στα δίκτυα του URBACT II, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα βασικά σημεία του νέου URBACT III για την περίοδο 2014 – 2020. Τα νέα δίκτυα που θα χρηματοδοτηθούν θα αφορούν στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων τοπικών σχεδίων δράσης, στην εφαρμογή τους αλλά και στη μεταφορά τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.
 
Είναι γεγονός ότι το URBACT διευκολύνει τις πόλεις να συνεργάζονται και να αναπτύσσουν ολοκληρωμένες λύσεις σχετικά με τις τοπικές προκλήσεις και ανάγκες τους. Αυτή τη στιγμή το URBACT III βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Φεβρουάριο του 2015 περιμένουμε τις νέες προσκλήσεις.
 
Στην ημερίδα παραβρέθηκε από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ο Δημοτικός Σύμβουλος καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος και συζήτησε τόσο με εκπροσώπους από όλους τους Δήμους της Ελλάδας, όσο και με στελέxη του Υπουργείου και της Γραμματείας URBACT.
 
Μετά το τέλος της ημερίδας ο καθηγητής δήλωσε στο rpn.gr «Το νέο URBACT ανοίγει στον Δήμο μας το δρόμο για ανταλλαγή τεχνογνωσίας με άλλους Ευρωπαϊκούς Δήμους, όπως προεκλογικά είχαμε περιγράψει και στο πρόγραμμά μας. Είμαστε, για άλλη μία φορά, εδώ να βοηθήσουμε τη δημοτική αρχή να τα αξιοποιήσει, ώστε να ενταχθούν οι υπάλληλοι του Δήμου μας σε δράσεις επιμόρφωσης.».
 
Πηγή http://www.rpn.gr/?p=57472