Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας διοργανώθηκε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου με επιτυχία η ημερίδα του ΚΑΠΕ (Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα με αξιοσημείωτη συμμετοχή του κόσμου.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ κ. Κώστας Κουρνιώτης και εκπρόσωποι πολλών Δήμων (από τον Δήμο Αμαρουσίου και Χερσονήσου Κρήτης έως τον μικρό Δήμο Χάλκης), ερευνητικών φορέων και εταιρειών του χώρου της ηλεκτροκίνησης.
 
Την ημερίδα έκλεισε η ομιλία του συνδημότη μας και Δημοτικού Συμβούλου Καθηγητή κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου, o οποίος παρουσίασε Ευρωπαϊκά παραδείγματα και τρόπους ωρίμανσης και χρηματοδότησης έργων ηλεκτροκίνησης, ειδικά για τους Ελληνικούς Δήμους. Από την ομιλία του, χαρακτηριστικό και με ειδικό νόημα ήταν η φράση «Και στη σημερινή ημερίδα, όπως και σε εκείνη που διοργανώσαμε στο Πικέρμι, ο καθένας από εμάς παρουσίασε το δικό του τεχνολογικό επίτευγμα, το δικό του ερευνητικό πρόγραμμα, τη δραστηριότητα της ομάδας του. Αυτό που χάνουμε είναι η συλλογικότητα. Προσκαλώ το ΚΑΠΕ να συνδιοργανώσουμε στην Ραφήνα μία ημερίδα με κεντρικό άξονα τις συνέργειες όλων μας για να βοηθήσουμε τους Ελληνικούς Δήμους να ενταχθούν στα προγράμματα της ηλεκτροκίνησης, γιατί αυτό μας λείπει.».
 
Μετά την ημερίδα, το ΚΑΠΕ παρέθεσε γεύμα, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν από κοντά τους ομιλητές, να συζητήσουν για συγκεκριμένα θέματα και να ανταλλάξουν απόψεις.
 
Πηγή http://www.rpn.gr/?p=57334