Κατά τη διάρκεια του 2ου συμμετοχικού εργαστηρίου στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, κάποια στιγμή ξέφυγε η συζήτηση απο τους συμμετέχοντες και πήγε στο κλασσικό πολιτικό πεδίο για το ποιός φταίει και γιατί τίποτα δεν γινεται σωστά στο τόπο μας.

«Πυροσβεστική» ήταν η παρέμβαση του καθηγητή και Δημ. Συμβούλου Ανδρέα Βασιλόπουλου, όπου καταρχάς ως Δημοτικός Σύμβουλος ευχαρίστησε την ομάδα του project που επέλεξε την περιοχή μας για να την μελετήσει και να  δώσει  έτοιμα στοιχεία και εργαλεία.
 
Ενω με την ιδιότητα του καθηγητή, o Ανδρέας Βασιλόπουλος αναφέρθηκε σε μια καταπληκτική προσπάθεια που  βλέπει να προχωράει , η οποία στην  ουσία συνδυάζει στοιχεία από μετρήσεις του Πολυτεχνείου και της ΕΜΥ και απλουστεύει το αποτέλεσμά τους ώστε να είναι αξιοποιήσιμα από φορείς όπως η Πολιτική Προστασία του Δήμου και η Πυροσβεστική.
 
Να σημειώσουμε ότι όπως ανέφερε στο rpn.gr o Aνδρέας Βασιλόπουλος, γνωρίζει όχι μόνο την ερευνητική ομάδα του Πολυτεχνείου και της Algosystems  (και την Καθηγήτρια Μαρία Μιμίκου και τον Επίκ.Καθηγητή Χρήστο Μακρόπουλο και τον Γιώργο Ευτυχίδη από την Algosystems), αλλά και το πρόγραμμα το οποίο παρακολουθεί από ενάρξεως του.