Σε σχετική τοποθέτηση του Καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλου, η απάντηση του νέου Αντιπροέδρου του ΚΤΕΛ Αττικής, κου Π. Χατζή, ήταν ότι οι νέοι και οι νέες θα αποκτήσουν έκπτωση 50% στο εισιτήριο, ικανοποιώντας πάγιο αίτημα των κατοίκων της Ραφήνας και του Πικερμίου.

Μαλιστα οι Ενώσεις Γονέων των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, υπέβαλλαν χθες σχετικό κοινό υπόμνημα προς το Υπουργείο Παιδείας και έλαβαν από τον Γενικό Γραμματέα κ.Αλεξίου διαβεβαίωση ότι θα αρχίσει άμεσα τις σχετικές ενέργειες.

Για την απόφαση αυτή εκφράζει την προσωπική του ικανοποίηση ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα μέτρο δικαίου, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε, γιατί θα βοηθήσει τους νέους της Ραφήνας να μετακινούνται προς την Παλλήνη και την Αθήνα, αλλά και τους νέους του Πικερμίου προς το κέντρο της Ραφήνας.

Η συνάντηση, η οποία έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος GreenYourMove, έφερε στο ίδιο τραπέζι τους παράγοντες των ΚΤΕΛ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των ΑΣΤΙΚΩΝ συγκοινωνιών, με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και τα ερευνητικά Τμήματα των εταιριών EMISIA SA και AVMAP GIS AE, όπου συζητήθηκαν οι τρόποι βελτιστοποίησης του δικτύου των μετακινήσεων και αξιόπιστης πληροφόρησης του επιβατικού κοινού.