Καταδικάζουμε ως παράταξη τις φραστικές αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Δημάρχου και ορισμένων εκ των προσκεκλημένων, από μεμονωμένους πολίτες, συμπεριφορές που μόνο αρνητική επίδραση μπορεί να έχουν.
Επίσης, χαιρετίζουμε την ενημερωτική εσπερίδα για την άφιξη των προσφύγων στις παιδικές κατασκηνώσεις Ραφήνας και πραγματικά ευχαριστούμε την κα Αγγελική Ραγκούση για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση. Ευχόμαστε να ακολουθήσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις και για τα άλλα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας.

Στην αρχή της 3λεπτης ομιλίας του για την άφιξη των προσφύγων στις κατασκηνώσεις της Ραφήνας, ο καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος και επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ δήλωσε:

“Για άλλη μία φορά οι καταστάσεις μας πρόλαβαν και ως χώρα και ως Δήμο και αυτό σημαίνει ότι αναγκαζόμαστε να διαχειριστούμε τους πρόσφυγες χωρίς να έχουμε σχέδιο διαχείρισης…”, δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του ο καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος.Λίγο νωρίτερα ο Ανδρέας Βασιλόπουλος είχε απευθύνει ερώτηση στον Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου για τον τύπο του χώρου φιλοξενίας της Ραφήνας και τους όρους λειτουργίας του. Η απάντηση ήταν ότι “Την επόμενη εβδομάδα θα βγει η απόφαση που θα καθορίζει όλα αυτά τα πράγματα”, δηλαδή την εβδομάδα άφιξης των προσφύγων.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος είπε: “Στο τέλος Ιουνίου έρχονται οι πρόσφυγες, δεν έχει νόημα η αντίδραση σε επίπεδο κοινωνίας, έχει όμως νόημα η οργανωμένη αντίδραση σε επίπεδο Δήμου, ώστε να επιτύχουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Είμαστε αλληλέγγυοι και στο πρόβλημα του κόσμου και στη Δημοτική Αρχή.”

Κλείνοντας, καταδικάζουμε τις φραστικές αποδοκιμασίες από ορισμένους κατοίκους στο πρόσωπο του Δημάρχου και ορισμένων προσκεκλημένων της εκδήλωσης.

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ