Ο Γραμματέας του δ.σ. Ραφήνας – Πικερμίου και Επικεφαλής της «Δύναμης Ανάπτυξης» Ανδρέας Βασιλόπουλος επανέρχεται στο θέμα των ανοιχτών φρεατίων ομβρίων επί της οδού Αδαμοπούλου στο Πικέρμι.

«Όταν τίθεται ένα θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι προτιμότερο η Δημοτική Αρχή να επιφυλάσσεται να απαντήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, παρά να απαντά άμεσα με υπεκφυγές και ψέματα. Ο εποικοδομητικός διάλογος, και όχι η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων, θα οδηγήσει στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων των κατοίκων του τόπου μας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου(11/05/2015), επανέφερα το θέμα των ανοιχτών φρεατίων ομβρίων επί της οδού Αδαμοπούλου, αναφορικά με το εάν υπάρχει πρόθεση να καλυφθούν και τα υπόλοιπα τμήματα αυτών, γιατί από τα περίπου 30 μέτρα τοποθετήθηκαν μόνο τα 8 μέτρα και καθημερινά οι μαθητές και οι συνοδοί τους που διέρχονται πεζοί από τη Λ. Μαραθώνος προς το σχολικό συγκρότημα εξακολουθούν να κινδυνεύουν.

Το εξοργιστικό ήταν ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Παλπατζής ανέλαβε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής να απαντήσει επί του ζητήματος με ανακρίβειες. Με διαβεβαίωσε ότι δεν είναι μόνον 8 μέτρα, αλλά 18 μέτρα και ότι αυτά επαρκούν για την ασφάλεια των μαθητών.

Είναι λυπηρό ότι, ούτε ο κ. Δήμαρχος ούτε κάποιος άλλος δημοτικός σύμβουλος, ζήτησε το λόγο ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια. Εξίσου λυπηρό είναι το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή, είτε δεν γνώριζε και πλήρωσε τον εργολάβο για εργασίες 18 μέτρων, είτε γνώριζε και σκοπίμως έδωσε παραπλανητική απάντηση.

Εάν ο κ. Παλπατζής θεωρεί τα 3,6 μέτρα από τη μία πλευρά και τα 5,7 μέτρα από την άλλη (επειδή αναγκάστηκα να μετρήσω) ως 18 μέτρα, τότε η Δημοτική Αρχή έχει σοβαρό πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μαζέψει τις ανευθυνότητες. Πρέπει επίσης να ζητήσει από τον κ. Παλπατζή να αποκαταστήσει την αλήθεια στο μικρόφωνο του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου».

Ανδρέας Βασιλόπουλος