Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν πολλά όταν συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης νερού στο Ντράφι.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ανδρέας Βασιλόπουλος “Είναι απαράδεκτο στις μέρες μας, να ξεμένει από νερό μία περιοχή και ειδικά στην Αττική, επειδή “απλώς” η στάθμη στη δεξαμενή έπεσε ξαφνικά. Ακόμα και τα νησιά, που έχουν πληθυσμιακή έκρηξη τα καλοκαίρια, έχουν λύσει το πρόβλημα υδροδότησης.”.

Εκτός απο το Ντράφι και σε άλλες περιοχές του Δήμου, υπάρχουν δεξαμενές που “λειτουργούν” για την υδροδότηση και ήταν σημαντική η πρόταση του Δημ. Συμβούλου Ανδρέα Βασιλόπουλου , προκειμένου ο Δήμος να τοποθετήσει στις δεξαμενές συστήματα τηλεμέτρησης που θα ειδοποιούν τους αρμοδίους όχι μόνο για την χαμηλή στάθμη του νερού στην δεξαμενή αλλά και για απότομες μεταβολές στη στάθμη που ενδεχομένως θα σημαίνουν και διαρροές στις οποίες τα συνεργεία θα επεμβαίνουν άμεσα.

Μάλιστα πρότεινε να προσφέρει την τεχνογνωσία που έχει από αντίστοιχες ερευνητικές εγκαταστάσεις, ώστε ο Δήμος να χρειαστεί μόνο τα υλικά για τα συστήματα τηλεμέτρησης, που δεν θα κοστίσουν περισσότερο από 500 ευρώ.