Το θέμα ήταν και είναι μείζονος σημασίας για την εξέλιξη της περιοχή μας επί χρόνια.

Με τις καθυστερήσεις, την έλλειψη πολιτικής τόλμης και τις αλλεπάλληλες αλλαγές στρατηγικής (της προηγούμενης δημοτικής αρχής Χριστόπουλου και δυστυχώς της νυν δημοτικής αρχής Πιστικίδη) ο χρόνος κύλησε χωρίς καμία πρόοδο στο θέμα. Τα μεγάλα πρόστιμα έφτασαν, η αρνητική εικόνα του Δήμου μας πήρε πανελλαδικές διαστάσεις.

Σε 2 ώρες θα βρεθούμε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητήσουμε και να ψηφίσουμε υπεύθυνα υπέρ ή κατά της πρότασης της Δημοτικής Αρχής για τον τρόπο επίλυσης του αποχετευτικού προβλήματος.

Για άλλη μία φορά, όμως, προσερχόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να έχουμε λάβει την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής. Το θέμα αποτελεί σοβαρή παρατυπία στη λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την ορθότητα της απόφασης που θα λάβουμε.

Εκτός όμως των τύπων, υπάρχει και η ουσία. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, η Δημοτική Αρχή όφειλε να μας έχει δώσει το χρόνο να προετοιμαστούμε, ώστε να γίνει ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση. Η κλασσική δικαιολογία «δεν προλαβαμε» στην αποψινή συνεδρίαση δεν έχει θέση. Πάλι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα αιφνιδιαστούν, πάλι θα πρέπει να αποφασίσουν και να ψηφίσουν για κάτι που θα ακούσουν πρώτη φορά μέσα στην αίθουσα. Εκτός αν η δημοτική αρχή παραδεχθεί ότι δεν υπάρχει εισήγηση.

Αυτό δεν είναι διάθεση συνεργασίας συμπολίτευσης – αντιπολίτευσης. Έτσι δεν μπορούμε να πάμε μπροστά τον τόπο μας.

Ανδρέας Βασιλόπουλος