Μετά την ενημέρωση από τον Δήμαρχο κ. Πιστικίδη ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος σχετικά με τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Ο κ. Βασιλόπουλος είπε σχετικά ότι σε συνομιλία που είχε με τον κ. Ποθουλάκη, που είναι στην θέση αυτή στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, ενημερώθηκε ότι οι υποθέσεις που του έχουν κατατεθεί από πολίτες είναι περί τις 700, ενώ δεν έχει ενημερωθεί αν έχει έρθει κάποια υπόθεση στον Συμπαραστάτη του Πολίτη του δήμου μας.

Είπε ακόμα ότι από τις υποθέσεις που έχει ο κ. Ποθουλάκης, ο Συμπαραστάτης έχει αντικείμενο, αλλά εξακολουθεί να μην βλέπει την δυνατότητα από τους δημότες να τον προσεγγίσουν. Χαρακτηριστικά ανέφερε «είναι καλό να ξέρει ο κόσμος που είναι το γραφείο του και τις ώρες που βρίσκεται εκεί».

Απάντηση έδωσε ο κ. Πιστικίδης ο οποίος είπε ότι στο σύνολό τους οι υποθέσεις που αφορούν τον Συμπαραστάτη του Πολίτη είναι πολύ λίγες και δεν είναι θέμα του Συμπαραστάτη αλλά προφανώς τα προβλήματα των δημοτών αντιμετωπίζονται από τις υπηρεσίες του δήμου ή από τους συμβούλους και ρώτησε τον κ. Βασιλόπουλο αν κάποιος πολίτης του έχει παραπονεθεί ότι δεν μπορεί να βρει τον Συμπαραστάτη.

Ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι αφορμή για την ερώτησή του ήταν κάποια δημότης που ήταν εργαζόμενη στην ΔΕΑΠ και αντιμετωπίζει πρόβλημα με χρήματα που της χρωστάνε.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Ζαφειρόπουλος ο οποίος ζήτησε στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο να παραστεί η κα Μπέκα, υπεύθυνη της ΔΕΑΠ.