Ο κ. Πιστικίδης στην δευτερολογία του είπε ότι η δική του πρόταση είναι να αποδεχθούν την απόφαση του δήμου Ζωγράφου, ότι το πρόβλημα είναι συνολικό και όλοι οι δήμοι θα δεχθούν πρόσφυγες αλλά θα πρέπει να υπάρξουν όροι και προϋποθέσεις που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τις οποίες θα μπορέσουν να στηρίξουν και μέσω μίας διαπαραταξιακής επιτροπής.

Ο κ. Βουδούρης τόνισε ότι η χώρα στο σύνολο της αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, συντάχθηκε με την πρόταση του δημάρχου και τόνισε ότι θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Ραφήνα εξαντλεί τις δυνατότητές της με την παραχώρηση αυτού του χώρου.

Ο κ. Φαφούτης συντάχθηκε με την πρόταση του Δημάρχου με την προϋπόθεση να μπουν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις όπως και να τονιστεί το χρονοδιάγραμμα που θα λειτουργήσουν.

Ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι θα ψηφίσει «όχι» στην πρόταση αφού καλείται το δημοτικό συμβούλιο να συναινέσει στην δημιουργία κέντρου προσφύγων στον αστικό ιστό του που θα δημιουργήσει προβλήματα. Η προϋπόθεση του να ψηφίσει «ναι» είναι να υπάρξει από το κράτος πρώτα η υποδομή με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας με στελέχωση ιατρικού προσωπικού και με επιπλέον προσωπικό στο Αστυνομικό Τμήμα που θα μπορεί να αστυνομεύσει την περιοχή.

Ο κ. Βουδούρης είπε ότι το «όχι» είναι πολύ εύκολο αλλά είναι προτιμότερο το μη χείρον βέλτιστων για την συγκεκριμένη περίπτωση και να μπορέσουμε να θέσουμε εκείνους τους όρους που θα ζητήσουμε.

Πριν την ψηφοφορία ο κ. Πιστικίδης ανέφερε ότι η πρόταση θα περιλαμβάνει όσα υπάρχουν στο έγγραφο του κ. Βίτσα και όσες προτάσεις έρθουν στην διαπαραταξιακή επιτροπή

Ψηφοφορία

Αραπικλής κατά (έθεσε θέμα ασφάλειας)
Βασιλόπουλος κατά (έθεσε θέμα ασφάλειας και θέμα υγειονομικό )
Τσαλαπατάνης συμφωνεί ως προς το προσφυγικό, διαφωνεί ως προς τις αποφάσεις της διαπαραταξιακής.

Κατά πλειοψηφία με 15 ψήφους υπέρ και 2 κατά

*Την Πέμπτη στις 20.30 θα συναντηθεί η διαπαραταξιακή επιτροπή

www.irafina.gr