Δεν είχα σκοπό να δημοσιοποιήσω την επιστολή διαμαρτυρίας μου, σχετικά με τη συμπεριφορά του κ. Δημάρχου, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιστολή που πηγάζει από την επαναλαμβανόμενη αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά του κ. Μπουρνούς εντός της αιθούσης. Το θέμα αυτό το έχω συζητήσει με τον κ. Πρόεδρο πολλάκις.
Η πρόσφατη όμως δημόσια ανακοίνωσή του Προέδρου του ΔΣ, αλλάζει τα δεδομένα. Αυτό διότι ζητά μόνον από τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης να τηρήσουν τους κανόνες ευπρέπειας, ξεχνώντας τον κ. Δήμαρχο.
Σημειώνω ότι ο Δήμαρχος αποτελεί θεσμό για την πόλη και οφείλει περισσότερο από τον καθένα μας, να έχει κόσμια συμπεριφορά, να δίνει εξηγήσεις όταν αυτές ζητούνται, να μην ειρωνεύεται και να μην χρησιμοποιεί απρεπείς χαρακτηρισμούς. Για τον λόγο αυτό ο Πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να επαναφέρει στην τάξη και τον Δήμαρχο.
Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να υπάρχει πολιτικό ήθος, διάλογος με επιχειρήματα και ευπρέπεια. Στο πνεύμα αυτό συντάσσομαι με την ανακοίνωση του Προέδρου του ΔΣ κ. Μώρου, ήμουν και θα είμαι αρωγός στο δύσκολο έργο του. Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρόεδρος ξέχασε να συμπεριλάβει και τον κ. Δήμαρχο στην έκκλησή του για ευπρεπή συμπεριφορά, ότι η παράληψη αυτή δε σχετίζεται με το γεγονός ότι βρίσκονται στην ίδια δημοτική παράταξη και ότι σύντομα θα επανορθώσει με νέα γραπτή του ανακοίνωση.
Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος
—————————————————
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: κ. Κωνσταντίνο Μώρο, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου
Θέμα: Επιστολή διαμαρτυρίας για συμπεριφορά του Δημάρχου εντός δημοτικού συμβουλίου
Κύριε Πρόεδρε,
σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου (11/07/2017), ο κ. Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς επετέθη φραστικά σε πρώην Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής του (σήμερα έχει ανεξαρτητοποιηθεί). Κατά το περιστατικό, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε σε προσωπικά χρέη του Δημοτικού Συμβούλου, και τον κάλεσε «να εξοφλήσει τις δικές του προσωπικές οφειλές που έχει και μετά να μιλήσει για τις πολιτικές οφειλές που έχει ο ίδιος ο Δήμαρχος».
Αυτή η επίθεση έγινε εσκεμμένα, θυμίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Δήμαρχος φέρεται αλαζονικά προς συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, προκειμένου να μειώσει το κύρος του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβούλου, ως προσπάθεια να αποκρούσει τις κατηγορίες που του είχε προσάψει.
Καταλαβαίνετε ότι η χρησιμοποίηση στον διάλογο εντός Δημοτικού Συμβουλίου δεδομένων, όπως είναι οι πιθανές οφειλές ενός Δημοτικού Συμβούλου, ξεπερνάει το πρόβλημα της αλαζονικής συμπεριφοράς του κ. Δημάρχου και εκτός από ανήθικη πράξη είναι και αξιόποινη.
Επίσης, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, την ευθύνη της όλης συνεδρίασης έχετε εσείς ως Πρόεδρος, και κατά τη σύντομη έως σήμερα θητεία σας, ο κ. Δήμαρχος πολλάκις έχει μιλήσει μειωτικά για Δημοτικούς Συναδέλφους εντός των συνεδριάσεων.
Για όλα τα ανωτέρω και επειδή εκτιμώ το ήθος σας και την προσπάθεια που καταβάλετε για τη σωστή, ομαλή και δίκαιη λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σας καλώ να ζητήσετε εγγράφως από τον κ. Δήμαρχο να είναι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις του, προστατεύοντας το κύρος του θεσμού του Δημάρχου, αλλά και την εικόνα του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που ομολογουμένως πάσχει το τελευταίο διάστημα.
Με εκτίμηση,
Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ