Για άλλη μία φορά και φέτος η Δημοτική Αρχή μοίρασε χρήματα στα αθλητικά σωματεία με «δικά» της κριτήρια, χωρίς μάλιστα να έχει προηγουμένως αποσταλεί η εισήγηση (όπως σαφώς ορίζει ο Νόμος) και χωρίς να έχουν ζητηθεί από τα σωματεία (όπως επίσης ορίζει ο Νόμος) απολογισμοί και προϋπολογισμοί.

Αναφερόμενος εντός του Δημοτικού Συμβουλίου στο θέμα ο καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος είπε χαρακτηριστικά

«Δεν μπορώ να ψηφίσω μία αυθαίρετη κατανομή χρημάτων. Πρέπει να υπάρξουν σαφή κριτήρια π.χ. αριθμού αθλητών, αριθμού αγώνων, ιστορικότητας, απολογισμού / προϋπολογισμού, και άλλα, με τα οποία κάθε σωματείο να κατανοεί γιατί λαμβάνει την επιχορήγηση αυτή…. Δεν είναι δυνατόν εάν για παράδειγμα ο Δήμαρχος την παραμονή της κατανομής τσακωθεί με τον πρόεδρο ενός σωματείου να μπορεί να αφαιρέσει ένα ποσό και να το δώσει σε άλλο σωματείο!».

Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος κ. Παλπατζής, απαντώντας στον Ανδρέα Βασιλόπουλο, είπε ότι η κατανομή είναι δίκαιη διότι η δημοτική αρχή είναι κοντά στον αθλητισμό και έκανε την κατανομή «σε συνεννόηση με ορισμένα σωματεία», κάτι που αναγκάστηκε να ανασκευάσει όταν υπήρξε ερώτημα του δεύτερου σχετικά με το «γιατί όχι με όλα τα σωματεία».

Αποτέλεσμα της αυθαιρεσίας ήταν η μεγάλη συζήτηση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, με συμβούλους να θεωρούν ότι η κατανομή είναι άδικη και τη δημοτική αρχή να προσπαθεί να υπερασπιστεί τη θέση της, συζήτηση που θα επεκταθεί τις επόμενες ημέρες.

Ως παράταξη ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να υιοθετήσει την τεχνοκρατική πρόταση του Ανδρέα Βασιλόπουλου για θέσπιση διαφανών κριτηρίων στην κατανομή χρημάτων, τουλάχιστον για την επόμενη φορά.