«Κύριε Βασιλόπουλε, όχι σώνει και καλά ομόφωνη απόφαση, όποιος θέλει το ψηφίζει.»

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης και καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλου, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν σαφής: «Συμφωνώ με τον Αντιδήμαρχο κ. Παλπατζή ότι για τα σοβαρά θέματα πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου. Είναι όμως απαραίτητο η Δημοτική Αρχή πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητά με τις παρατάξεις, ώστε η εισήγηση που έρχεται για ψήφιση να είναι κοινής αποδοχής».

Αυτή η τοποθέτηση όμως ήταν ικανή να ωθήσει τον Δήμαρχο να παρέμβει με μία απερίγραπτη φράση «Κύριε Βασιλόπουλε δεν πειράζει. Όχι σώνει και καλά ομόφωνη απόφαση. Όποιος θέλει το ψηφίζει.»

Ως παράταξη, αλλά θεωρώ και ως Δημότης καθένας από εμάς, πρέπει να θωρακίσουμε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τέτοιες λογικές «αυταρχικής διακυβέρνησης». Ίσως ο κ. Δήμαρχος, με τα τόσα χρόνια ενασχόλησης με την πολιτική, να έχει ξεχάσει ότι η συζήτηση μεταξύ Δημοτικών Συμβούλων είναι ακριβώς γιατί πρέπει ο ένας να πείσει με επιχειρήματα τον άλλο, ώστε να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Δήμο. Είναι πολύ επικίνδυνο η Δημοτική Αρχή να επιβάλλει τις αποφάσεις και να ενοχλείται όταν υπάρχουν διαφωνίες και συζήτηση.

Κύριε Δήμαρχε, να σέβεστε και να σκέφτεστε τη γνώμη των Δημοτικών Συμβούλων, γιατί μόνον έτσι θα είναι πραγματικοί σύμβουλοι για τον Δήμο μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να την φοβάστε και να σας ενοχλεί.

Ανδρέας Βασιλόπουλος