Ας προσέχουν οι Ενεργοί Πολίτες τις δηλώσεις τους και ας τις κάνουν επώνυμα!

Με πρόσφατο ανυπόγραφο δημοσίευμα στα τοπικά μέσα, οι Ενεργοί Πολίτες αναφέρθηκαν στην αδράνεια δημοτικών συμβούλων και αρχηγών παρατάξεων, κατηγορώντας όλους μας για μόνιμη ραστώνη.

Χαρακτηριστικά είπαν: «Αλήθεια γιατί μόνο ΕΝΑΣ δημοτικός σύμβουλος ενοχλήθηκε από τα όσα ειπώθηκαν, αντέδρασε και ζήτησε εξηγήσεις, ελέγχους και άμεσα δημοσιοποιήσιμα αποτελέσματα; Οι υπόλοιποι, αρχηγοί , παρατάξεις, συλλογικότητες είχαν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν στην μόνιμη ραστώνη τους …?»

Αφορμή ήταν η πρόσφατη καταγγελία του αντιδημάρχου για απόρριψη αποβλήτων του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, μέσω αγωγού στη θάλασσα.

Θέλουμε να πληροφορήσουμε τον ανώνυμο Ενεργό Πολίτη που δήλωσε τα παραπάνω, ότι εμείς με πράξεις και όχι μόνον με λόγια, ως παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ αποστείλαμε επιστολή στον Πρόεδρο του ΟΛΡ (αρ.πρωτ. BA 1273/03/0616) το Σάββατο 25 Ιουνίου και ότι ο Ανδρέας Βασιλόπουλος συναντήθηκε με τον κ. Ορκόπουλο τη Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Με την επιστολή αυτή ζητάμε απαντήσεις από τον Οργανισμό για τα καταγγελλόμενα, έτσι ώστε να καθορίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας.

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Βασιλόπουλος
——————————-

Παρακάτω το περιεχόμενο της επιστολής, την οποία υπογράφει ο καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, επικεφαλής της παράταξής μας:

Σάββατο 25 Ιουνίου
Αρ.πρωτ. BA 1273/03/0616

Κύριε Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ,

Επανέρχομαι στην από 11/12/2015 επιστολή μου (αρ.πρωτ. BA31351215) με θέμα «Αγωγός λυμάτων παραθαλάσσιων καταστημάτων λιμανιού Ραφήνας» και στην απάντησή σας (αρ.πρωτ.4823/15.12.2015) ότι ο νέος αγωγός ακαθάρτων καταλήγει στις στεγανές δεξαμενές εντός του λιμένα, πλησίον του φυλακίου της πύλης εισόδου.

Προφανώς έχετε πληροφορηθεί τη νέα συζήτηση που έχει αναπτυχθεί στην πόλη, σχετικά με το ανωτέρω θέμα, μετά την καταγγελία ότι ο φορέας σας διαθέτει τα λύματα των καταστημάτων της χερσαίας ζώνης με αντλίες στην προβλήτα Νο3 του λιμανιού στη θάλασσα.

Προβληματισμό μας δημιουργεί όμως και το γεγονός ότι η καταγγελία του Αντιδημάρχου κ. Μπουρνούς, φαίνεται να έγινε μέσω του διαδικτύου και όχι θεσμικά και εγγράφως προς εσάς.

Με βάση τα ανωτέρω, θα ήθελα μία σαφή απάντηση για τον τρόπο διαχείρισης των λυμάτων, τη στεγανότητα των δεξαμενών και την ύπαρξη αντλιών. Σε περίπτωση που αυτά ισχύουν, αποτελούν σοβαρό έγκλημα κατά του περιβάλλοντος και της πόλης μας, με ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Διαφορετικά σας καλώ να τα διαψεύσετε, διότι η ύπαρξη και μόνο της φημολογίας αυτής βλάπτει την εικόνα της πόλης και συνεπώς όλων μας.