1) Η δημοσιοποίηση, από μέρους μου, του πίνακα παρουσιών/απουσιών 2106 των δημοτικών συμβούλων, κακώς θεωρείτε ότι αποτελεί αντισυναδελφική συμπεριφορά προς το πρόσωπο του Προέδρου κ. Μισοκοίλη. Και αυτό διότι καθένας είχε και έχει πρόσβαση σε αυτά τα ανοικτά δεδομένα και επομένως μπορεί να δημοσιοποιήσει έναν παρόμοιο πίνακα, χωρίς να χρειάζεται η υπογραφή του Προέδρου.
Επιπλέον να σας θυμίσω ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος, παρουσία σας, και μετά από αίτημα του κ. Βουδούρη, ζήτησε να καταρτίσω έναν τέτοιο πίνακα. Αυτό έπραξα και μάλιστα τον έστειλα σε εσάς κ. Δήμαρχε και στον Πρόεδρο κ. Μισοκοίλη, αρκετές ημέρες πριν τον δημοσιοποιήσω. Εάν θεωρείτε ότι οι δημότες μας έπρεπε να μην έχουν πρόσβαση στη δημόσια αυτή πληροφορία, πριν δηλαδή εσείς το εγκρίνετε, λυπούμαι, αλλά διαφωνώ.

2) Η έντονη ενόχλησή σας και η αναφορά σας σε «μιζέρια» μου, με αφορμή ότι δεν αναφέρω τον εαυτό σας στον πίνακα παρουσιών, δεν αρμόζει στην θέση σας. Δηλαδή, αντί να θεωρήσετε ότι σκοπίμως «σας κρύβω», θα οφείλατε να γνωρίζετε ότι ως Γραμματέας ΔΣ δεν τηρώ παρουσίες/απουσίες για τον Δήμαρχο. Αυτός ήταν και ο λόγος που απουσίαζε το όνομά σας από τον πίνακα. Εάν πάλι εξακολουθείτε να νιώθετε ενοχλημένος, τότε δεν είμαι εγώ ο «μίζερος» άνθρωπος.

3) Αναφορικά με την «εικονική πραγματικότητα» και την «ημιμάθεια» που αναφέρετε, πάλι θεωρώ ότι έχετε άδικο. Σας έχω ενημερώσει και εντός της αίθουσας του ΔΣ και μέσω προσωπικής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας και με email, ότι ο πίνακας που παρουσιάζω μετρά απουσίες κατά την έναρξη της συνεδρίασης και όχι εάν κάποιος σύμβουλος εμφανίστηκε για λίγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και μετά έφυγε (όπως εσείς θεωρείτε).
Και αυτό διότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας, ο Γραμματέας στην έναρξη – και όχι στην λήξη – της συνεδρίασης αναφέρει τους παρόντες και σημειώνει τους αδικαιολογήτως απόντες. Φυσικά πρέπει να παραδεχθείτε ότι αυτό ακριβώς είχα πράξει και πέρυσι, αλλά τότε ούτε ο Πρόεδρος, ούτε εσείς, ούτε κάποιος άλλος Δημ.Σύμβουλος είχε εκφράσει τον οποιοδήποτε προβληματισμό.

Κλείνοντας, θα περιμένω το προσεχές μας δημοτικό συμβούλιο για να συζητήσουμε και εντός μικροφώνου το θέμα. Θεωρώ πολύ βασικό, με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε, να καταλήξουμε όλοι μαζί στο σωστό τρόπο χειρισμού του πραγματικού προβλήματος που δημιουργούν οι τόσες πολλές απουσίες.

Ανδρέας Βασιλόπουλος