Νέα Γραμματέας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου στη θέση του παραιτηθέντος για “επαγγελματικούς λόγους” κ. Γιώργου Γιάννακα. Πρόκειται για την κ. Αμαλία Τόκα, επικεφαλής της παράταξης “Μέτωπο Ψηλά -Αξιοπρέπεια-Αλληλεγγύη-Ανατροπή” με μεγάλη εμπειρία στον αυτοδιοικητικό χώρο.

Η εκλογή της υποστηρίχθηκε μόλις από 14 Δημοτικούς Συμβούλους επί συνόλου 25 Δημοτικών Συμβούλων γεγονός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως “πολιτική απρέπεια” προς το πρόσωπό της δεδομένου ότι η θέση την οποία καταλαμβάνει στερείται οποιασδήποτε πολιτικής σημασίας και δεν διαμορφώνει “διαδικασίες” στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπήρξαν 14 λευκά, 2 άκυρα και εκ μέρους του εκπροσώπου της παράταξης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ επιλέχθηκε η αποχή από την ψηφοφορία. 

Προφανώς, οι λόγοι της έμμεσης αποδοκιμασίας της οφείλονται στις πολιτικές απόψεις της και όχι στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της, όμως θα έπρεπε οι “αρνητές” της να της αναγνωρίσουν τουλάχιστον τον διαχρονικά συνεπή τρόπο που χαρακτηρίζει το λόγο και την εν γένει πολιτική/αυτοδιοικητική δράση της. 

Δοθείσης αφορμής: στάση υψηλού πολιτικού ήθους συνιστά η παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της Δημοτικής Παράραξης “Δύναμη Ανάπτυξης”, κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου αναφορικά με τις ψήφους εκλογής της κ. Α. Τόκα. Κατέθεσε τον προβληματισμό του για τη στάση της πλειοψηφίας απέναντι της και δήλωσε “αρωγός προς τα νέα καθήκοντά της.”

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Α. Βασιλόπουλος:

Ως Γραμματέας του ΔΣ μας κατά τα πρώτα δυόμιση χρόνια, θεωρώ ότι η θέση αυτή δίνει σημαντική εμπειρία, είναι όμως παράλληλα ιδιαίτερα κομβική για τη σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με τη λήξη της θητείας μου 2014-2017 στη θέση του Γραμματέα συντάχθηκα με την εκλογή του κ. Γιάννακα, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για τη θέση και ήταν και νέος Δημοτικός Σύμβουλος. Σήμερα, μετά την παραίτησή του, θεώρησα επιβεβλημένο να προτείνουμε ως υποψήφια την κα Τόκα, η οποία είχε δηλώσει υποψηφιότητα από το 2014, αλλά δεν είχε τότε προκριθεί για τη θέση αυτή.

Με προβληματίζει ο τρόπος που αποδέχθηκε το σώμα την υποψηφιότητά της (14 υπέρ από σύνολο 25 συμβούλων). Θέλω όμως να πιστεύω ότι αυτό οφείλεται σε πολιτικές επιλογές των συμβούλων που δε ψήφισαν την κα Τόκα και όχι προσωπικές ή άλλες αντιπαραθέσεις. Θα είμαι αρωγός στο έργο της και παραμένω στη διάθεσή της για ό,τι χρειαστεί.”