Ακολουθεί το άρθρο του Αργύρη Κωστάκη:

Η αντιπολίτευση δύο σύμβουλοι και μία τσάντα!

Ιστορική για την τοπική αυτοδιοίκηση θα μείνει η φωτογραφία της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr που απεικονίζει την αντιπολίτευση του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 1ης Νοεμβρίου 2017.

Από τους 11 συμβούλους των πέντε συνδυασμών της αντιπολίτευσης στην αίθουσα ήταν μόνον δύο, ενώ απουσίαζαν οι τέσσερις από τους πέντε επικεφαλής των παρατάξεων! Την αποκαρδιωτική αυτή εικόνα για τη λειτουργία της δημοκρατίας, “έσπασαν” με την παρουσία τους ο πάντα παρών (είναι αλήθεια προς τιμή του) Ανδρέας Βασιλόπουλος της “Δύναμης Ανάπτυξης” και η σύμβουλος Πόπη Στέφου της “Συμμαχίας Δημιουργίας” μαζί με την… τσάντα της που “καθόταν” στη διπλανή καρέκλα στην οποία θα έπρεπε να βρίσκεται ο επικεφαλής Θανάσης Αδαμόπουλος. Ας πούμε ότι “δικαιολογημένα” απών ήταν ο Δαμιανός Φαφούτης λόγω της ονομαστικής του εορτής, αλλά στο παρελθόν πολλοί είναι οι εορτάζοντες ή εορτάζουσες σύμβουλοι που είναι στη συνεδρίαση. Απόντες αρχηγοί εκτός του κ. Αδαμόπουλου, ο Γιώργος Χριστόπουλος, η Αμαλία Τόκα και ο Χρήστος Τσαλαπατάνης (από τις σπάνιες φορές που λείπει πάντως).
Μην ξεχάσουμε και τους απόντες και απούσες από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής, κάποιοι με ελάχιστες παρουσίες αυτά τα χρόνια που οι πολίτες τους εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους. 
Εννοείται ότι στους παρόντες ήταν και ο Μάκης Βουδούρης της Δημοτικής Αλλαγής που είναι γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και δεν μπορεί να καθίσει στα έδρανα.”


Με αφορμή το παραπάνω άρθρο του Αργύρη Κωστάκη ο Ανδρέας Βασιλόπουλος σχολίασε:

“Πείτε μου, είναι εικόνα συμβουλίου αυτή; Είναι άνθρωποι που εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία αυτοί; Είχα άδικο που είχα δημοσιοποιήσει τις απουσίες πέρυσι; Πάλι απόντες όλοι οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης και σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοί τους”