Κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης Ανδρέας Βασιλόπουλος, ξεκίνησε λέγοντας «το καλό νέο της ημέρας είναι» ότι η Δημοτική Αρχή για πρώτη φορά φέρνει στο ΔΣ ένα θέμα σχετικό με την αποχέτευση και ότι η μελέτη για το θέμα της αποχέτευσης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Συνεχίζοντας, με την ιδιότητα του γεωεπιστήμονα και καθηγητή, ο κ. Βασιλόπουλος, είπε ότι γνωρίζει προσωπικά και επιστημονικά την κα Λοιζίδου και το εργαστήριό της και ενημέρωσε τους συμβούλους για την τεχνική και επιστημονική της ικανότητα και για το ότι έχει υλοποιήσει δεκάδες αντίστοιχες μελέτες για στερεά και υγρά απόβλητα για Δήμους της χώρας και για την Περιφέρεια Αττικής.

Στην ουσία της τοποθέτησής του, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, εναντιώθηκε στον τρόπο που η Δημοτική Αρχή έφερε το θέμα, λέγοντας ότι «αιφνιδίασε και πάλι τους δημοτικούς συμβούλους και έφερε το θέμα με λάθος τρόπο». Χαρακτήρισε το θέμα ως «εντολή προς την κα Λοϊζίδου για κατευθυνόμενη έρευνα λέγοντας ότι κακώς αντιγράφουμε τον Δήμο Σπάτων.

Κλείνοντας ξεκαθάρισε ότι εκείνος αν και συμφωνεί με τη μελέτη δεν μπορεί να ψηφίσει το θέμα όπως ήρθε και ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να αλλάξουν τον τίτλο του θέματος ώστε να μελετηθούν και να αξιολογηθούν με κριτήρια όλες οι πιθανές λύσεις (και όχι μόνο της Ψυττάλειας) και να προταθεί η βέλτιστη για τον Δήμος μας.

Το θέμα τελικά μετά από την παρέμβαση του κ. Βασιλόπουλου διευρύνθηκε και ψηφίστηκε από το σύνολο των παρόντων στο Δημοτικό Συμβούλιο, πλην των κ.κ. Μαυρουδή και Βουδούρη που είχαν ζητήσει η μελέτη να αφορά μόνον στο ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.