Μετά από τα σχόλια, θετικά και αρνητικά, που δημιούργησε η πρόσφατη δημοσιοποίηση των όσων ανέφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, θέλω να επεκταθώ διευκρινίζοντας ορισμένα σημεία.
Είναι πεποίθηση μου ότι οι δημοτικές εκλογές (και γενικά οι εκλογές) αναδεικνύουν διοικήσεις που αναλαμβάνουν το καθήκον να λειτουργήσουν σωστά τις υπηρεσίες, να αναβαθμίσουν το Δήμο, να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις για έργα και ανάπτυξη. Προσωπικά, αν και από τη θέση της αντιπολίτευσης, ενεργώ προς αυτή την κατεύθυνση, συμβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
Στον απολογισμό των δώδεκα μηνών της Δημοτικής Αρχής Ραφήνας-Πικερμίου, ο οποίος έγινε προφορικά από τον κ. Δήμαρχο στο λιγοστό χρόνο κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ακούσαμε πολλά. Επικροτώ τα έργα της δημοτικής αρχής, που όντως στα πλαίσια του Δήμου μας αποτελούν υπέρβαση, όπως είναι η ολοκλήρωση του πνευματικού κέντρου Ραφήνας, η δημιουργία νέων γηπέδων και η δρομολόγηση της αδειοδότησης της δημοτικής συγκοινωνίας. Διαφωνώ με τα υπόλοιπα όμως που αναφέρθηκαν, τα οποία αν και θετικά, έγιναν στα πλαίσια της βασικής λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής, αποτελούν υποχρέωση κάθε εκλεγμένης διοίκησης και θεωρώ ότι δεν πρέπει να είναι μέρος του απολογισμού.
 
Δεν συμφωνώ επίσης με τη, στερεότυπη πλέον, δήλωση ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής ήταν δύσκολο γιατί η προηγούμενη διοίκηση δεν ήταν επαρκής. Τα προβλήματα που άφησε η προηγούμενη διοίκηση, θεωρώ αυτονόητο καθήκον, ειδικά όλων μας που αποφασίσαμε να θέσουμε υποψηφιότητα, να τα έχουμε παρατηρήσει και λάβει υπόψη όταν δημιουργούσαμε το προεκλογικό πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις μας προς τους δημότες. 
 
Οι εποχές άλλαξαν. Δεν πρέπει να συνεχίζουμε να δίνουμε συγχαρητήρια στον πιλότο επειδή προσγείωσε επιτυχώς το αεροσκάφος. Αυτή θεωρώ πώς είναι η δουλειά του. Τα συγχαρητήρια πρέπει να δίνονται από όλους, χωρίς δεύτερες σκέψεις, για τις υπερβάσεις! Μόνον έτσι θα υπάρξει πρόοδος.
 
Τα παραπάνω δεν αποσκοπούν στο να μειώσω το έργο του κ. Δημάρχου ή της Δημοτικής Αρχής, για το οποίο όλοι μας έχουμε αντίληψη και κρίση και μπορούμε να βγάλουμε τα προσωπικά μας συμπεράσματα. Αποσκοπούν στο να θέσω τα προσωπικά μου κριτήρια για την αξιολόγηση της πολιτικής ηγεσίας ενός Δήμου και κατ΄επέκταση του δικού μας.
 
 
Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγ. ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ρ-Π
 
Επικεφαλής παράταξης 
ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ