Την αγανάκτηση του για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Ραφήνας με τα λύματα εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Βασιλόπουλος με δημόσια δήλωσή του.

Τι αναφέρει ο γραμματέας του ΔΣ του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου:

Με μεγάλη έκπληξη έλαβα χθες (μέσω ενός email που είχε τίτλο “Σας παρακαλώ κάντε κάτι”) την απίστευτη επιστολή που αναφερόταν επώνυμα και με τρομερές λεπτομέρειες στο πρόβλημα που βιώνουν κάτοικοι στο κέντρο της Ραφήνας από τα λύματα που αφήνουν ασυνείδητοι συμπολίτες μας να ρέουν στους δρόμους.

Επικοινώνησα προσωπικά χθες βράδυ με κατοίκους και αφού διαπίστωσα ότι δεν επρόκειτο για φάρσα (διότι τόσο απίστευτα ήταν τα αναφερόμενα), προγραμμάτισα σήμερα (Σάββατο) το απόγευμα να επισκεφτώ ο ίδιος την περιοχή και να συνομιλήσω με κατοίκους.

Όποιος αναγνώσει την επιστολή θα κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος. Ως κάτοικος της περιοχής, αλλά ακόμα περισσότερο ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου μας, δεν μπορώ να ανεχθώ την κατάσταση αυτή, ούτε το στίγμα της απραξίας. Δεν μπορώ να ανεχθώ επίσης -και νομίζω ότι κανένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορεί- μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου να δίνουν το κακό παράδειγμα.

Σύντομα, το θέμα, που έχει ήδη πάρει διαστάσεις, θα φροντίσω να αποτελέσει το έναυσμα για να σταματήσουν όλοι οι ασυνείδητοι-απολίτιστοι συνδημότες μας να ρίχνουν τα λύματα στους δρόμους. Προσωπικά θα πιέσω τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε έναν ελεγκτικό μηχανισμό που θα ελέγχει και θα επιβάλλει τα νόμιμα πρόστιμα κάθε φορά που ένας κάτοικος θα προχωρά σε μία βάσιμη καταγγελία ΕΠΩΝΥΜΑ ή ΑΝΩΝΥΜΑ.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε ξανά να περπατάμε στην πόλη μας “με το κεφάλι ψηλά!”.

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Καθηγητής ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου
Επικεφαλής Δύναμης Ανάπτυξης