Κύριε Βασιλόπουλε,
 
όπως όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έτσι και εγώ θεωρώ ως θέμα ύψιστης προτεραιότητας την επίλυση του αποχετευτικού προβλήματος του Δήμου μας. 
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ραφήνας και του Πικερμίου, ειδικά – αλλά όχι αποκλειστικά – στα κέντρα των πόλεων μας πραγματικά υποφέρουν από ανεξέλεγκτες απορρίψεις λυμάτων στους δρόμους που συνθέτουν μια πέρα από αποκρουστική θα έλεγα και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία εικόνα.
 
Όσον αφορά την αναφορά σας για μη απάντηση δικών σας εγγράφων από μέρους μου θα ήθελα να σας θυμίσω ότι επανειλημμένα έχω απαντήσει επί αυτών στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Σας θυμίζω μάλιστα και την αναφορά μου ότι φροντίζατε πρώτα να τα στείλετε στον ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής μας και μετά να φθάσουν στο γραφείο μου. Μια τακτική που εκ προοιμίου προσπαθούσε – ανεπιτυχώς για μένα – να καταδείξει ότι καθυστερώ την απάντηση. Ίσως πρέπει κάποτε να καταλάβετε ότι δεν ασκώ την όποια πολιτική με βομβαρδισμό ανακοινώσεων στα μέσα χάριν προσωπικής προβολής αλλά είμαι συνεπής  εργάτης σε ένα Δήμο με μεγάλες ανάγκες και υπηρετώ ευσυνείδητα τους συμπολίτες μου χωρίς μεγαλοστομίες και χωρίς πολλές φωτογραφίες, άλλωστε εμένα με γνωρίζουν!
 
Σχετικά με το θέμα της συζήτησης περί του αποχετευτικού και των σχετικών εξελίξεων περί του θέματος, η μόνη και αρνητική για την χώρα μας εξέλιξη είναι τα αναγραφόμενα στον τύπο περί του προστίμου από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σχετική απόφαση δεν μας έχει κοινοποιηθεί ούτε υπάρχει μέχρι αυτή την στιγμή καμία επικοινωνία με αρμόδιους παράγοντες ή φορείς. Σας ενημερώνω ότι σχετικά με την απόφαση έλαβα γνώση χθες το μεσημέρι στις 15.15 ( αποδεικνύεται από την ταυτότητα του ηλεκτρονικού μηνύματος ) μετά από τηλεφωνική συνομιλία με δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού.
 
Είναι πραγματικά λυπηρό – αφού είναι ενάντια στην αλήθεια – να ισχυρίζεστε ότι ο Δήμαρχος της πόλης δεν συζητά με τους Δημοτικούς Συμβούλους και σας καλώ να ξαναδείτε τα πρακτικά των συνεδριάσεων όπου θα διαπιστώσετε ότι έχουμε ανταλλάξει πολλές φορές απόψεις επί του θέματος στην διάρκεια των Δημοτικών Συμβουλίων.
 
Ακόμα, στις συζητήσεις μου, όπου έχω καλεστεί από αρμόδιους φορείς, ασφαλώς και εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις-εκτιμήσεις για το θέμα της αποχέτευσης με την σαφή δέσμευση ότι είναι θέμα για το οποίο το νέο ΔΣ που προέκυψε από τις περασμένες Δημοτικές εκλογές δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις. Δεν κραδαίνω καμία εξουσιοδότηση πράγμα που το κάνω επαναλαμβανόμενα σαφέστατο στον όποιο συνομιλητή μου. Δεν σας  επιτρέπω καμία αμφισβήτηση γι αυτό το ζήτημα διότι είναι θέμα αρχής και σεβασμού της δημοκρατικής λειτουργίας που μετά από τόσα χρόνια στα έδρανα του ΔΣ το έχω προσωπικά αποδείξει και το αποδεικνύω σε κάθε νέα συνεδρίαση.
 
Συνεπώς οι αιτιάσεις σας για “επικοινωνία μου με τους Δημοτικούς Συμβούλους κατόπιν εορτής” σας εκθέτουν στην τοπική μας κοινωνία, πράγμα που είμαι σίγουρος ότι δεν το αντιλαμβάνεσθε στη προσπάθεια σας να “κάνετε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση”. Θυμίζω την παραίνεσή μου σε τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο προς όλους σας “να αφήσετε τα πιστόλια στο τραπέζι” και να εργασθείτε για το δημιουργικό αύριο του Δήμου. Δεν θέλετε εσείς να συμφωνήσετε και είναι δικαίωμά σας, όπως δικαίωμα των συνδημοτών μας είναι – όταν έρθει η ώρα – να μας κρίνει με την ψήφο του.
 
Τέλος, στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι η σύγκλιση ΔΣ και η συζήτηση του θέματος της αποχέτευσης και θα το γνωρίζετε σύντομα. 
 
Με εκτίμηση,
Βασίλης Πιστικίδης
Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου
 
Πηγή: www.rpn.gr