Ο λόγος για το «άρθρο – δημοσιογραφική έρευνα» το Δημήτρη Πνευματικάτου στην εφημερίδα «Δημότης»,
όπου γίνεται αναφορά στις εξελίξεις για το θέμα του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων και της πρόσφατης επίσκεψης μεικτού κλιμακίου στην Κύπρο.
Στη σελίδα αυτή εμφανίζεται η άποψη του επικεφαλής της παράταξης κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου, από Δελτίο Τύπου της παράταξης σκοπίμως αλλοιωμένο και κάτω από τον άκρως παραπλανητικό τίτλο «Ευπρόσδεκτη η αλλαγή πλεύσης». Το άρθρο υπονοεί δηλαδή ότι η παράταξή μας έχει αλλάξει τα όσα δήλωνε για το θέμα του ΚΕΛ.

Τον Απρίλιο του 2014 είχαμε κυκλοφορήσει φυλλάδιο (Δείτε το στα συννημένα) με εκτενή ανάλυση για το θέμα του ΚΕΛ, το οποίο αναδημοσιεύτηκε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Και στις δύο αυτές ανακοινώσεις αναφέραμε, όσα είχαμε μελετήσει με ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες ότι πρέπει να γίνουν. Δεν αλλάξαμε πλεύση. Εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε για να διασφαλίσουμε ένα σύγχρονο ΚΕΛ που ακολουθεί όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Παρακάτω σας τα θυμίζουμε τα 9 βασικά σημεία του προγράμματός μας:
1. Διαδημοτικό έργο στα όρια ευθύνης των Δήμων και ΟΧΙ σε ένα έργο αυθαίρετα από την ΕΥΔΑΠ στον τόπο μας
2. Υπογειοποιημένο ώστε να είναι αθόρυβο, άοσμο και … “αόρατο”
3. Τριτοβαθμιο όπως όλα τα σύγχρονα αντίστοιχα έργα για να αξιοποιούμε το παραγόμενο νερό για εμπλουτισμό υδροφόρου ορίζοντα και άρδευση
4. Χωρίς υποδοχή για βυτία λυμάτων, για να αποκλείεται η μελλοντική χρήση από βυτία που θα αδειάζουν λύματα
5. Δικής μας διαχείρισης και όχι της ΕΥΔΑΠ για να έχουμε τον έλεγχο και να δημιουργούμε θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας
6. Με επίγεια αξιοποίηση της γης ως χώρο πρασίνου και αναψυχής με γήπεδα, ποδηλατικές διαδρομές και ανοικτό θέατρο
7. Με δικαίωμα στα έσοδα που θα φέρνει κατά τη δεύτερη φάση που θα εγκαταστήσουμε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από το βιοαέριο.
8. Με υπόγεια δεξαμενή ασφαλείας για συγκέντρωση των λυμάτων σε περίπτωση βλάβης έως 6 ημέρες
9. Με νομική διασφάλιση του Δήμου μας για το δικαίωμα ελέγχου της πορείας του έργου και διακοπής των εργασιών κατασκευής σε περιπτώσεις απόκλισης από τις προδιαγραφές

Ως παράταξη χαιρόμαστε ιδιαίτερα που δρομολογείται μία λύση για το χρόνιο πρόβλημα της αποχέτευσης. Τρέφουμε όμως ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί επιβεβαιώνονται όλα όσα είχαμε αναλυτικά περιγράψει και τα οποία στο προσεχές μέλλον θα τα βλέπουμε σταδιακά να υλοποιούνται.

Παρόλο που είναι γνωστοί οι λόγοι που οδηγούν ορισμένους δημοσιογράφους και έντυπα στην οργανωμένη παραπληροφόρηση, υπάρχει – και πρέπει να αναγνωρίζεται – η πιθανότητα λάθους από πλευράς του δημοσιογράφου. Αποτελεί όμως και δικό μας καθήκον η επισήμανση τέτοιων περιστατικών.

Παρακαλούμε λοιπόν τον κ. Πνευματικάτο να επανεξετάσει συγκριτικά τα προεκλογικά προγράμματα όλων των δημοτικών παρατάξεων και να διαπιστώσει ότι η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ήταν ο μοναδικός συνδυασμός που είχε προεκλογικά και ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος, εκφράσει ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη άποψη για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να υλοποιηθεί το ΚΕΛ στην περιοχή μας. Μόλις το πράξει, τον παρακαλούμε σε διόρθωση με επόμενο άρθρο.

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Δημοτική παράταξη Ραφήνας-Πικερμίου
www.dynamianaptyxis.gr