Έντονη ήταν η αντίρρηση του Καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλου και επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στην εισήγηση του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου για δημιουργία του Κέντρου Κράτησης 250 προσφύγων, σε παιδικές κατασκηνώσεις στη Ραφήνα, ισχυριζόμενος ότι συμπάσχει με το πρόβλημα των προσφύγων, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι η Κυβέρνηση και έχει καθήκον πρωτίστως να διαφυλάξει τον Δήμο και μετά να βοηθήσει τους πρόσφυγες.
Σύμφωνα με την τοποθέτησή του, ο κ. Βασιλόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι “Εδώ μιλάμε για αλλαγή χρήσης των κατασκηνώσεων, και μάλιστα μέσα στον αστικό ιστό της πόλης μας, σε ένα Δήμο που ήδη βρίσκετε στα όριά του σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης και ασφάλειας”, για να συνεχίσει λέγοντας ότι ενδεχόμενη θετική ψήφος σημαίνει ότι συμφωνούμε με την εγκατάσταση αυτή, αποδυναμώνουμε τον Δήμο μας να αντιδράσει όταν αρχίσουν τα προβλήματα και δικαιώνουμε την πράξη της Δημάρχου Ζωγράφου, που όλοι μας προηγουμένως καταδικάσαμε.

Κλείνοντας ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε “Σήμερα θα ψηφίσω ΟΧΙ και όταν και εάν ψηφίσω ναι, αυτό θα είναι μόνον για κλειστού τύπου κέντρο κράτησης. Να ζητήσουμε από το Υπουργείο, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με τους πρόσφυγες να στείλει συγκεκριμένη δύναμη στο Αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας και να κάνει 24ωρη τη λειτουργία του Κέντρου Υγεία μας. Τότε ας φέρουμε το θέμα να το συζητήσουμε.”

Το θέμα πέρασε με 15 υπερ και 2 κατά (αρνητικά ψήφισε στο θέμα αυτό και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σάββας Αραπκιλής).