Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχουμε σημαντικό θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του Δήμου. Ρόλο συμβουλευτικό στις αποφάσεις που λαμβάνονται, αλλά και ρόλο ελέγχου της χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης που ασκεί η Δημοτική Αρχή.

Πριν από κάθε συνεδρίαση, η Δημοτική Αρχή, πραγματοποιεί στο γραφείο Δημάρχου ένα «κλειστό» προσυμβούλιο, ώστε οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης να συμφωνήσουν στην γραμμή που θα ακολουθήσουν στο κάθε θέμα.

Έως σήμερα, πλην ελαχίστων φορών που συναντηθήκαμε πριν από συμβούλια, οι σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης βλέπονται και ενημερώνονται την ώρα της συνεδρίασης. Αυτό, σε συνδυασμό με τις υπερβολικά πολλές απουσίες που σημειώνουν, δίνει το περιθώριο στη Δημοτική Αρχή να εφαρμόζει ανεξέλεγκτα την πολιτική που όλοι βιώνουμε και μειώνει τη δυνατότητα συντεταγμένης παρέμβασης της αντιπολίτευσης.

Βλέπω πλέον πιεστική την ανάγκη συντονισμού των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Αναλαμβάνω δημόσια τη δέσμευση να προσκαλέσω τους συναδέλφους συμβούλους, ώστε να συναντιόμαστε με στόχο τα βέλτιστα αποτελέσματα για τον Δήμο μας.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου
Κιν. 6942-790900