Πέρασαν δυόμισι χρόνια από τις εκλογές.Δυστυχώς ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου πέρασε από την θητεία πλήρους απραξίας του κ.Χριστόπουλου, στην θητεία Πιστικίδη-Μπουρνού, όπου πανηγυρίζουμε για τη διεκπεραίωση των απολύτως αναγκαίων.
Σήμερα, η μετάβαση του Δημαρχιακού αξιώματος από τον κ.Πιστικίδη στον κ. Μπουρνούς, ουσιαστικά γίνεται χωρίς λόγο. Αλλαγές τέτοιου είδουςαποφασίζεις να κάνεις μόνον εάν κάποιος αποδειχθεί ανεπαρκής. Διαφορετικά ο μόνος λόγος είναι να ικανοποιηθούν προσωπικά απωθημένα και ανάγκες.

Προσωπικά, βέβαια, βλέπω προβλήματα στον ορίζοντα. Προβλήματα στις ήδη τεταμένες σχέσεις Μπουνούς – υπαλλήλων, στις ενδοπαραταξιακές διαμάχες που ήδη ξεκίνησαν, στην απώλεια από την έδρα Δημάρχου του έμπειρου Πιστικίδη που δρούσε ως αμορτισέρ μεταξύ Μπουρνούς και προβλημάτων, στην κοινή γνώμη που ψήφισε Δήμαρχο Πιστικίδη και ξαφνικά – πολλοί δεν γνωρίζουνακόμα τη συμφωνία που υπήρξε – θα βρεθεί με Δήμαρχο Μπουρνούς.

Ο κ. Πιστικίδης συναποφάσιζε επί δυόμιση χρόνια με τον κ. Μπουρνού για τα πάντα, αν και πολλοί θεωρούν ότι αποφάσιζε μόνον ο δεύτερος. Αυτό θα συνεχιστεί και μετά την αλλαγή, επομένως δεν βλέπω λόγους για να αλλάξει κάτι στις «επιδόσεις» της Δημοτικής Αρχής.

Υστερούμε και θα συνεχίσουμε να υστερούμε σε πολλά. Σε έργα υποδομής, σε αναπτυξιακή πολιτική με σχεδιασμό, σε οργάνωση της καθημερινότητας και ιεράρχηση των αναγκών, σε ανάδειξη και αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου μας, αλλά καισε ενέργειες για να μην διαλυθεί ο εμπορικός ιστός, ενέργειες για να μειωθεί η τοπική ανεργία.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις αλλαγές προσώπων και ας επικεντρωθούμε στα προβλήματα, διότι ο Δήμος έχει πολλά χρόνια να γνωρίσει τι σημαίνει πραγματική διοίκηση, χάραξη στρατηγικής και αναπτυξιακή πολιτική.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου
κιν. 6942 790900