Το γνωστό πρόβλημα των διαφημιστικών πινακίδων επί της Λεωφ. Μαραθώνος πήρε παράταση (δηλαδή μετατέθηκε η ημερομηνία των ελέγχων που θα κάνει η τροχαία) για 3 μήνες, με το βασικό επιχείρημα «… να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τους Νόμους»…). Αυτό είναι μία επιτυχία του εμπορικού, η οποία όμως πρέπει να συνοδευτεί από άμεσες ενέργειες. Διαφορετικά σε 3 μήνες να είμαστε στο ίδιο σημείο και χωρίς παράταση.

Προτείνω στον εμπορικό σύλλογο και στους επαγγελματίες να προβούμε στις παρακάτω ενέργειες, ενέργειες που έχω και προφορικά συζητήσει σε σχετικές συγνεντρώσεις:

1) Άμεση καταγραφή των πινακίδων με φωτογραφίες και μετρήσεις.
2) Κατηγοριοποίηση των πινακίδων ανάλογα με το μέγεθος, τη θέση και τη μορφή.
3) Για τις πινακίδες με το μεγαλύτερο πρόβλημα, καταγραφή των αλλαγών που απαιτούνται (μεταφορά, στερέωση, κλπ).
4) Ενέργειες για εξεύρεση συνεργείου που θα αναλάβει τις εργασίες που θα απαιτηθούν, χρεώνοντας γερανό και εργατικά με την ημέρα και όχι για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά.
5) Ενημέρωση των επαγγελματικών για τις εξελίξεις και τα βήματα που γίνονται.

Είναι επίσης βασικό οι επαγγελματίες να έχουν προσωπική γνώση για όσα επιτρέπονται και όσα απαγορεύονται. Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με τον δικηγόρο και φίλο κ. Λιναρά, ετοιμάσαμε και μοιράσαμε 12σέλιδο έντυπο που αναλύει με απλά λόγια, αλλά από νομική πλευρά το θέμα. Όποιος δεν το έχει παραλάβει μπορεί να ζητήσει να του τo στείλουμε με email.

Κλείνοντας, επειδή πρέπει να κάνουμε πράξεις και όχι μόνο προτάσεις, δηλώνω και δημόσια ότι προτίθεμαι να βοηθήσω τον εμπορικό σύλλογο, διαθέτοντας μετρητικό εξοπλισμό, αλλά και προσωπική εργασία ή εξειδικευμένους συνεργάτες μου, που θα συμμετέχουν στην ομάδα που θα βοηθήσει τους επαγγελματίες.

Με εκτίμηση,
Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
Πρόεδρος Ομίλου AVMap
κιν. 6942 790900