Ο κ. Μπουρνούς πρέπει επιτέλους να αφήσει τα προσχήματα και τις δεύτερες σκέψεις του. Δεν επιτρέπεται να «πατάει επί πτωμάτων» προκειμένου να εξασφαλίσει τον πολιτικό έλεγχο των ομάδων. Πίσω από τις ομάδες υπάρχει ιστορία δεκαετιών, υπάρχουν παιδιά που αθλούνται για το έμβλημα της ομάδας τους, υπάρχουν δημότες που είναι περήφανοι για τις επιτυχίες τους. Εδώ όμως βλέπουμε ξεκάθαρα την προσπάθεια ελέγχου των δημοτών μέσα από τις ομάδες.

Θεωρώ πως πρέπει να αναφέρω μερικά γεγονότα για να δούμε ολόκληρη την εικόνα.

Δύο χρόνια πριν, ξεκίνησε μία προσπάθεια απορρόφησης του ιστορικού «Αθλητικού Ομίλου Πικερμίου – ΑΟΠ» από τον «Αετό Πικερμίου», διχάζοντας την τοπική κοινωνία του Πικερμίου. Η ομάδα του «Αετού Πικερμίου» είχε εμφανιστεί ξαφνικά, όταν προεκλογικά την αγόρασε και την έφερε στην πόλη ο κ. Μπουρνούς, ενώ σήμερα διοικείται από τον κ. Μπουράνη (εκλεγμένο τοπικό σύμβουλο με την παράταξη Μπουρνούς). Και τότε και σήμερα, ο κ. Μπουράνης αναφέρεται στο «σχέδιο της δημοτικής αρχής» για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο αθλητικό σωματείο, με απώτερο σκοπό τον πολιτικό έλεγχο του Πικερμίου.

Δύο μήνες πριν, αντικαθίσταται ο επιτυχημένος κ. Δουβίτσας από Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ και στη θέση του τοποθετείται ο «ισχυρός άνδρας» της ποδοσφαιρικής ομάδας της Θύελλας Ραφήνας. Είναι μία απέλπιδα προσπάθεια του κ. Μπουρνούς να ελέγχει πολιτικά τον κόσμο της περιοχής της Διασταύρωσης.

Σήμερα, συζητείται η ένωση της ομάδας της Θύελλας με την Τριγλία, κάτι που αναμένεται να διχάσει και τους Ραφηνιώτες. Ουσιαστικά βλέπουμε άλλη μία – απέλπιδα – προσπάθεια του κ. Μπουρνούς να ελέγξει πολιτικά, μέσα από την Θύελλα τον κόσμο της Τριγλίας.

Τέλος, υπάρχει και το σκέλος της πολιτικής ηθικής. Είναι εντελώς απαράδεκτο να διαβάζουμε σε συνέντευξή του κ. Μπουρνούς ότι αυτό είναι σχέδιο που ετοιμάζει η δημοτική αρχή. Αλήθεια, ο συν-δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του συμφωνούν; Εάν όχι πως επιτρέπουν σε έναν άνθρωπο να μιλάει εκ μέρους τους;

Αντί μεθοδεύσεων, λοιπόν, ας εστιάσει καθένας μας στα έργα και τις δράσεις. Μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία, θα επιλέξει το 2019 ο κόσμος τον Δήμαρχο που θεωρεί καταλληλότερο για να οδηγήσει την πόλη στην ανάπτυξη, στην οργάνωση και στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
κιν. 6942 790900