Βασιλόπουλος: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της απαράδεκτης επιστολής του Δημάρχου προς τους συμβασιούχους.

«Οι εργαζόμενοι κινούν τον Δήμο κύριε Δήμαρχε και όχι εσείς τους εργαζομένους. Ως ηγέτης οφείλετε να τους προστατεύετε και να ζητάτε από εμάς να σας στηρίζουμε σε αυτό. Χθες, με την αιφνίδια επιστολή που υπογράψατε και στείλατε, τους κοινοποιήσατε την παύση εργασιών τους και μάλιστα ακριβώς από την επόμενη ημέρα. Προστατεύσατε στην ουσία μόνον τον εαυτό σας.»

Στο χθεσινό μας Δημοτικό Συμβούλιο (-λυπηρό ότι έλλειπαν και πάλι οι περισσότεροι αρχηγοί παρατάξεων-), λαμβάνοντας το λόγο πρώτος εκ των συναδέλφων, προσπάθησα να θωρακίσω τους εργαζομένους. Οι ερωτήσεις που έκανα προς τον Δήμαρχο, εάν δηλαδή η επιστολή του ήταν αποτέλεσμα κοινής στρατηγικής με άλλους Δημάρχους της χώρας μας και εάν έλαβε νομικές συμβουλές επί του θέματος, ήταν και η ουσία της συζήτησης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Από χθες το μεσημέρι είχα ήδη συνομιλήσει με αρκετούς Δημάρχους. Δυστυχώς ο Δήμος μας διάλεξε την εργασία των συμβασιούχων για να πρωτοπορήσει. Για να συμμορφωθεί πρώτος σε αποφάσεις που θα αργήσουν να γίνουν Νόμος. Μας εκπλήσσει ή τόσο άμεση ανταπόκριση της Δημοτικής αρχής που δεν την έχουμε δει σε άλλα θέματα.
Κάλεσα τους εργαζομένους να παραβρεθούν κανονικά στην εργασία τους, καταθέτοντας στο πρωτόκολλο του Δήμου, καθένας ξεχωριστά, επιστολή με την οποία να εξηγούν τη θέση τους.

Κάλεσα και καλώ τον κ. Δήμαρχο να ανακαλέσει την επιστολή και όχι να την αντικαταστήσει με νέα. Το χαρτί αυτό αποδυναμώνει αντί να στηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και κλονίζει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στον Δήμος μας και τη διοίκησή του.

Ήρθε η ώρα να περάσουμε σε σύγχρονες μεθόδους δημόσιας διοίκησης, όπου η εμπιστοσύνη των υπαλλήλων προς τη διοίκηση αποτελεί βασικό στοιχείο για την αποτελεσματικότητα του Δήμου, ενώ οι απειλές, ο εξαναγκασμός και η έκθεση σε κίνδυνο πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”
Κιν. 6942-790900
www.avassilopoulos.gr