Χωρίς να έχουμε ακόμα την εισήγηση του θέματος, ώστε να γνωρίζουμε το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής, η ανάγνωση και μόνο του 6ου θέματος «χορήγηση αδειών εγκατάστασης και χρήσης οικημάτων για την άσκηση δραστηριότητας από εκδιδόμενα άτομα εντός του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου» αρκεί.

Αδυνατώ να καταλάβω, πως ο κ. Δήμαρχος, αλλά και όσοι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής ψηφίσουν υπέρ ενός τέτοιου θέματος, αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη του Δήμου. Όταν μιλάμε για ανάπτυξη μέσω αξιοποίησης του λιμανιού, ασφαλώς εννοούμε κάτι άλλο.

Είναι απαράδεκτη πράξη που «επιχειρείται να περάσει στα ψιλά γράμματα ως ένα ακόμα θέμα», όμως οφείλουμε συντεταγμένα ως πολίτες, ως σύλλογοι και ως Δημοτικοί Σύμβουλοι να εκφράσουμε την αντίθεσή μας. Αντίθεση η οποία στηρίζεται, πέρα από τους αυτονόητους λόγους, στη φύση της περιοχής μας και στις προοπτικές που θέλουμε να έχει τα ερχόμενα χρόνια.

Ελπίζω, να υπάρξει αντίδραση και από τους λοιπούς επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά και η εισήγηση του Δημάρχου που τελικά θα διαμορφωθεί, να βασιστεί στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Επικεφαλής Παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
Κιν. 6942 790900

http://www.rpn.gr/news/58815/andreas-basilopoylos-ofeiloyme-na-antitachthoyme-syntetagmena-sthn-egkatastash-twn-%C2%ABoikhmatwn%C2%BB-aytwn-sthn-periochh-mas