Η μεγάλη αυτή ευκαιρία για τους κατοίκους δόθηκε όταν η Elbisco, που παραχωρούσε όλα αυτά τα χρόνια το χώρο αφετηρίας της γραμμής 314, δήλωσε στον Δήμο ότι θα χρειαστεί πλέον τον χώρο της για δική της χρήση. Αμέσως συστάθηκε επιτροπή για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου μετεγκατάστασης της αφετηρίας στην περιοχή της Διασταύρωσης, με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία όλων μας.

Οπισθοδρόμηση στην όλη προσπάθεια, αποτελεί η συμφωνία της Δημοτικής Αρχής για μετακίνηση της αφετηρίας της γραμμής 314, από την περιοχή της Διασταύρωσης (όπου είχαμε όλοι συμφωνήσει και είχαμε μάλιστα προβεί και σε ενέργειες αγοράς σχετικού οικοπέδου), στην περιοχή του Νέου Βουτζά, δυσκολεύοντας σημαντικά τη διεκδίκηση για μεταφορά της στο λιμάνι της Ραφήνας, κάποια στιγμή στο μέλλον.

Γίνεται έτσι πραγματικότητα το πρώτο βήμα επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας προς τον Νέο Βουτζά. Συνεχίζει να αποτελεί βασική προτεραιότητα της παράταξής μας και εμένα προσωπικά, το σωστό αίτημα χιλιάδων κατοίκων για μεταφορά τους με «αστικό εισιτήριο» από το κέντρο της Ραφήνας και τη Διασταύρωση, έως τον Προαστιακό Παλλήνης και την Αθήνα.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Επικεφαλής Δημ.Παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
κιν. 6942-790900