Αρ.Πρωτ.: BA 1254/22/0316 (3η αποστολή)

Πικέρμι, 24/03/2016

Προς: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΕ

Υπόψη: Προέδρου κ. Ορκόπουλου Γεώργιου, Μελών Διοικητικού Συμβουλίου


Θέμα: Συνάντηση για τις σχέσεις και τη συνεργασία Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και ΟΛΡ ΑΕ


Κύριε Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ,

στις 26/10/2015 και στις 24/11/2015 (έγγραφά μας BA 3098/1015 και BA 3122/1115), σας ζήτησα να προσκληθώ σε συνεδρίαση του ΔΣ σας στην οποία θα συζητηθεί το θέμα τη σχέσης και συνεργασίας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας ΑΕ. Σήμερα με την παρούσα, και επειδή δεν υπήρξε θετική απόκριση από μέρους σας, επαναλαμβάνω το αίτημά μου αυτό.

Αφορμή των επιστολών αυτών ήταν η συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου 2015 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, για την έγκριση για τη διέλευση αγωγού λυμάτων μήκους 50 μέτρων. Από το γενικό κλίμα της συζήτησης και τις τοποθετήσεις των συμβούλων, προσωπικά με θορύβησε το θέμα των «ανύπαρκτων σχέσεων μεταξύ του Δήμου και του Οργανισμού σας».

Το θέμα αυτό, όπως άλλωστε όλοι μας γνωρίζουμε, υποβόσκει επί δεκαετίες και άλλοτε εμποδίζει εκατέρωθεν τους δύο φορείς να προχωρήσουν σε ενέργειες που θεωρούν απαραίτητες, άλλοτε επιβραδύνει την εκτέλεση εργασιών και άλλοτε περιορίζει την αποτελεσματικότητα αυτών.

Από την άλλη μεριά, θεωρώ ότι υπάρχουν κατάλληλοι χειρισμοί που θα επιτρέψουν επιτέλους στους δύο φορείς, επί συγκεκριμένων αξόνων, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, από κοινού σχεδιασμό δράσεων, επικοινωνία για κατανόηση των αναγκών, συνεργασία για την καλύτερη ανάπτυξη πόλης και λιμανιού.

Αυτά πρέπει να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένο πλαίσιο και για όσα είναι δυνατόν να προβλεφθούν και συγκεκριμένες διαδικασίες, ώστε με την πάροδο του χρόνου η σχέση να βελτιώνεται.

Με βάση τα ανωτέρω, θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά να εντάξετε το συγκεκριμένο θέμα σε επόμενο Διοικητικό σας Συμβούλιο. Επίσης σας δηλώνω εκ των προτέρων την θέλησή μου να παραστώ στη συγκεκριμένη συζήτηση, εφόσον προβλέπεται και το επιθυμείτε, προκειμένου να βοηθήσω, από τεχνοκρατικής  άποψης, στη διαμόρφωση μίας πλατφόρμας συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού σας και  του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

 

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Βασιλόπουλος