Αρ.Πρωτ.: BA 31460117

Πικέρμι, 05/01/2017

Προς: Συλλόγους Δημοτικής Ενότητας Ραφήνας


Θέμα: Σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής για τα θέματα των οικισμών


Αγαπητοί φίλοι και συνδημότες,

Το θέμα των οικισμών που παραμένουν χαρακτηρισμένοι ως δασικοί, αποτελεί χρόνιο πρόβλημα του Δήμου, απασχολώντας καθημερινά μεγάλη μερίδας δημοτών μας. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων που δίνει ο πρόσφατος Νόμος 4389/2016, δίνεται ίσως για τελευταία φορά η ευκαιρία να διεκδικήσουμε με οργανωμένα και συστηματικά βήματα την οριστική επίλυση του προβλήματος αυτού.

Μέχρι σήμερα, η Δημοτική Αρχή προβαίνει σε ενέργειες μονομερώς, δηλαδή χωρίς να αξιοποιεί τη συλλογική γνώση, σκέψη και δύναμη, αλλά και χωρίς να ενημερώνει τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη των ΔΣ των συλλόγων και τους ενδιαφερόμενους κατοίκους.

Παρακολουθώντας, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, με ανησυχία τις ενέργειες αυτές  της Δημοτικής Αρχής, αλλά και τις βάσιμες διαμαρτυρίες των κατοίκων και των Προεδρείων των κατά τόπους Συλλόγων, θέλω να προτείνω τη σύσταση μίας ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για το θέμα αυτό.

Η επιτροπή αυτή, προτείνω να συμπεριλαμβάνει: α) τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, β) τον προϊστάμενο Τεχνικής Υπηρεσίας, γ) τους αρχηγούς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δ) τον Πρόεδρο ή ένα μέλος από κάθε σύλλογο.

Σκοπός της επιτροπής είναι η συμμετοχή σε όλες τις σχετικές συναντήσεις και συζητήσεις, εσωτερικά του Δήμου ή με κρατικούς φορείς, ο από κοινού σχεδιασμός των ενεργειών, η άμεση ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τις εξελίξεις.

Παραμένω στη διάθεσή σας και περιμένω τις απαντήσεις σας πριν παρουσιάσω τα παραπάνω στη δημοτική αρχή και το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

 

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Βασιλόπουλος