Αρ.Πρωτ.: BA 2810/0517

Πικέρμι, 11/05/2017

Προς: κ. Ευάγγελο Μπουρνούς, Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Κωνσταντίνο Μώρο, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Κοιν.: Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου


Θέμα: Αίτημα για σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου


Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε,

πρόσφατα η Δημοτική Αρχή και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έλαβαν κλήση από την 11η Πταισματοδίκη Αθηνών, προκειμένου να απαντήσουν για κατηγορία που αφορά στην παράβαση καθήκοντος και σχετίζεται με τις έως σήμερα ενέργειες για το θέμα της οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας και της εγκατάστασης του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στο Πλατύ Χωράφι. Όπως είναι φυσικό ένα τέτοιο θέμα απασχολεί καθένα από τα μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου ξεχωριστά, αλλά και τον Δήμο μας ως σύνολο.

Γνωρίζω ότι ο φάκελος της υπόθεσης είναι ιδιαίτερα μεγάλος, αλλά και ότι ο Δήμος έχει αναθέσει σε δικηγόρο τη σύνταξη απολογητικού υπομνήματος και την εκπροσώπηση του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων (Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής 02/05/2017) και όχι των Δημοτικών Συμβούλων.

Με βάση τα ανωτέρω σας ζητώ – και γνωρίζω ότι και άλλοι συνάδελφοι συμφωνούν – να προγραμματίσετε άμεσα τη σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα αυτό της ανωτέρω δικαστικής υπόθεσης.  Έτσι, χωρίς την πίεση του χρόνου από άλλα θέματα, θα μας δοθεί η δυνατότητα διεξοδικής συζήτησης.

Ασχέτως με τις προεκλογικές θέσεις που είχε η κάθε παράταξη στο θέμα αυτό και χωρίς πολιτικολογία, θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό άξονα ενεργειών, σωστό για την εικόνα και το μέλλον του Δήμου μας. 

 

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Βασιλόπουλος